Guy Henry 63 let


Guy Henry se narodil 17. října 1960 v Anglii. Už jeho otec byl divadelní herec, takže Guy neměl k herectví daleko. V letech 1979-1981 studoval na Královské akademii dramatických umění (Royal Academy of Dramatic Art, RADA) a až do 80. let se věnoval výhradně divadlu. Od 90. let spolupracuje s Royal Shakespeare Company, ale zahrál si také na prknech Královského národního divadla v Londýně, Theatre Set Up nebo Cheek by Jowl.

Ve filmu hraje převážně menší role, které však umí podat na velmi dobré úrovni. Ve filmu Stephena Frye BRIGHT YOUNG THINGS (2003) tak neobyčejným způsobem ztvárnil zhýralého mládence Archieho, ve STARTER FOR TEN (2006) si zahrál po boku Jamese McAvoye profesora anglické literatury. Zatím svou největší roli měl ve filmu CREATION (2009), pojednávajícím o vzniku Darwinovy teorie evoluce, a ve dvou částí posledního dílu Harryho Pottera HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI (2010 část 1; 2011 část 2), kde ztvárnil ministra kouzel Piuse Břichnáče.

Guy Henry je v první řadě divadelním hercem, což nezapře ani ve svých filmových a televizních rolích, které zahrnují převážně historické snímky z období staré Anglie. Přestože jsme nikdy neměli možnost vidět ho v hlavní roli, svým uměním si získal mnoho fanoušků nejen ve Spojeném království. Nezbývá než se těšit, že v budoucnu naplno rozvine svůj talent.


17.10.1960
Maidstone, Kent, England, Velká Británie
Guy Henry csfd

The Krays: Dead Man WalkingRetributionHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Harry Potter a Relikvie smrti - část 1FramedMargaretSíla láskyVýhrůžky smrtíGoodThe Trial of Tony BlairKenneth Williams: Fantabulosa!Zahřívací koloV jako VendetaÚtěk z ColditzuEMRSherlock Holmes a případ hedvábné punčochyWho Killed Thomas Becket?HomeMladí návštěvníciRozverná mládežFields of GoldSword of HonourChycené při činuEmmaEngland, My EnglandThe Vault of HorrorLady JaneFamily Ties VacationJiná zeměSidi-Bel-AbbèsKrálovna Šarlota: Příběh BridgertonovýchPřes mrtvolyFrankensteinova kronikaThe MoonstoneLife in SquaresOtec BrownNaše zooNové světyHercule PoirotAjťáciVraždy v OxforduCriminal JusticePohled na smrt


Aktualizace osobnostního profilu Guy Henry: 3.4. 2024 01:08