Elisha Cuthbert 41 let


„Myslím, že dělání filmů je kurzem samo o sobě.“

S herectvím začala v patnácti a nikdy neabsolvovala žádný herecký kurs. Na své úspěchy, za kterými tvrdě a nekompromisně jde, je dostatečně hrdá a rozhodně nehodlá věřit případným poznámkám o své neprofesionálnosti. „Nemyslím, že teď potřebuji nějaké hodiny herectví. Jsem v období, kdy jsem s prací i sama se sebou spokojená. Jenom se to zlepšuje. Každým filmem se něco učím. To, co dělám je dostačující. Když se podívám zpátky na svůj první film, co jsem točila, byla jsem děsná a pokud se podívám na ten poslední, vidím, že jsou tady pořád ještě věci, na kterých musím dělat.“ John Fawcett, režisér jejího filmu Lucky Girl jí nazval jedním z nejprofesionálnějších herců, jaké poznal. Rovnou říká, „Je tak důsledná a ochotná jít za tím a zkoušet cokoliv.“ Mladá ctižádostivá herečka se svojí pílí, snaživostí a ochotou vyhovět, se ze všech sil snaží dostat na vrchol. Snad tedy zůstane stejně příjemná, i když už možná jednou tuhle potřebu nebude cítit.

Dcera Kevina a Patricie Cuthbertových se narodila v kanadském Calgary, ale se dvěma mladšími sourozenci Jonathanem a Lee-Ann vyrůstala ve francouzsky mluvícím Longueuil na jižním břehu Montrealu. Sama říká, že byla vlastně hodné dítě, ačkoli všem, včetně své matky namluvila, že je alergická na laktózu, aby nemusela pít mléko. Od doby, kdy jí patří řádky leckterých časopisů, uvádí situaci na pravou míru. Je pro ni asi důležité, aby se svět dozvěděl, že Elisha Cuthbert jen neměla ráda mléko. Také přiznává, že jí v dětství pronásledoval iracionální strach z mimozemšťanů a vyhýbala se pohledům na oblohu v obavách, aby ji neunesli. Asi v šesti letech začala sbírat zkušenosti jako modelka dětských katalogů. Zaujaly zvláště její nohy, takže v dětství už byla „modelem chodidel“. Práce ji bavila, takže asi v jedenácti už věděla, že se v životě chce dostat před kameru. Později jeden z rodinných přátel navrhnul její matce, aby dceru vzala na nějaký konkurz. V patnácti tak milá Elisha uspěla a získala první hereckou zkušenost z kanadského rodinného dramatu, natáčeného částečně v České republice, Dancing on the Moon (1997).

 „Chci být v Los Angeles, protože je městem, kde můžete dostat dobré role.“


30.11.1982
Calgary, Alberta, Kanada
Elisha Cuthbert csfd

Pan NepolapitelnýThe CellarEat Wheaties!Goon: Last of the EnforcersJust Before I GoNy-LonŠest žen Henryho LefayeBláznivá holkaGunsByl to tichý mužCaptivityDům voskových figurínThe QuietSexbomba od vedleLáska nebeskáMládí v trapuLucky GirlHodina duchůMail to the ChiefKouzelný výtahMaximální turbulenceWho Gets the House?Nico: bájný jednorožecTanec na MěsíciRančOne Big HappyŠťastní až do smrtiHappy Endings: Happy Rides24 hodin


Aktualizace osobnostního profilu Elisha Cuthbert: 3.11. 2023 15:40