Isaiah Washington 60 let


Isaiah Washington se narodil v Houstonu, po promoci se odstěhoval do New Yorku. Tady se objevil v několika malých rolích. Proslavil se teprve ve filmech Spike Leeho jako HRA SE SMRTÍ (1995) či SEX PO TELEFONU (1996).

Výrazněji se prosadil až v posledních několika letech, když hrál spolu s Clintem Eastwoodem v thrilleru PRAVDA ZABÍJÍ (1999), Jetem Lim v akčním dramatu ROMEO MUSÍ ZEMŘÍT (2000) a se Stevenem Seagalem v krimi LOVEC POLICAJTŮ (2001).

Nejlépe znám je ale asi pro svou roli chirurga Dr. Prestona Burka v seriálu “CHIRURGOVÉ“ (2005). V první i druhé sérii zde hrál hlavní roli. Ve třetí se posouvá do pozadí a jak uvedl tisk, stalo se tak kvůli jeho razantním názorům vůči sexuální orientaci T.R. Knighta (George O'Malley) a díky roztržkám s Patrikem Dempsey (Derek Sheperd).

Je ženatý s Jenisou Marie Washingtonovou. Mají tři děti.


3.8.1963
Houston, Texas, USA
Isaiah Washington csfd

James the SecondCorsicanaGod's Not Dead: We the PeopleMěsto na ostří nožeKeys to the CityBehind the MovementDead TriggerLéto snůThe Sin SeerBlackbirdBlue CapriceDoctor BelloGo for SistersPravda je jen slovoThey Die by DawnDavid E. Talbert's Suddenly SingleThe UndershepherdOblast QHurricane SeasonThe Least of TheseGrey's Anatomy: Every Moment CountsThe MogulsHněv dušíNebezpečné hry 2Švédská trojka 3Detektivové z HollywooduFrom the Outside Looking InŽivot jedné dívkyBombakšeftLoď duchůKrysyLovec policajtůSacred Is the FleshKinLove Come DownPodzimní premiéraRomeo musí zemřítA Texas FuneralPravda zabíjíMixing NiaSkandál BulworthVždy proti přesileZakázané ovoceJoe Torre: Curveballs Along the WayLáska na druhý pohledDlouhá jízdaPan a paní LovingoviSex po telefonuSoul of the GameHra se smrtíMrtví prezidentiStonewallAlma's RainbowCrooklynNebezpečně ozbrojenPouze obchodP-Valley


Aktualizace osobnostního profilu Isaiah Washington: 31.10. 2023 19:04