Atli Örvarsson 53 let


Původem Islandský skladatel, celým jménem Örvarr Atli Örvarsson, se narodil 7. července 1970. Jeho hudební začátky se vážou k jeho rodnému městu Akureyri kde byl platným členem místní hudební scény. Díky Pete Carpenterovu stipendiu se dostal do Los Angeles, kde nějakou dobu pracoval pod slavným producentem Mikem Postem, který za svoji práci na televizních projektech získal hned několik cen Grammy a Emmy. Pro Örvassona to byla důležitá zkušenost, kterou využil při dalším kariérním postupu. V roce 2006 si jej vybral Hans Zimmer do své produkční společnosti Remote Control Productions. Zde se podílel na mnoha soundtracích, jmenovitě Simpsonovi ve filmu, Andělé a Démoni nebo třeba Piráti z Karibiku.

Své práci je ochoten obětovat velké množství času, neboť jeho zálibou je hledat ve svojí práci neustále nové výzvy. Kvůli své práci na snímku OREL DEVÁTÉ LEGIE odcestoval do Skotska, kde s místními hudebníky zachovávajícími Keltské tradice a zaznamenával tradiční skladby a hudební kompozice. Tyto data následně využil při fúzi s moderní tradicí filmových hudebních doprovodů k vytvoření výsledného soundtracku.

Právě práce na tomto soundtracku jej podnítila k vytvoření nového hudebního projektu Torrek, který je spojením tradiční Islandské a Irské hudby.


7.7.1970
Akureyri, Island
Atli Örvarsson csfd

Hluboce pod vlivemWolkaZabijákova žena & bodyguardEurosong: Příběh skupiny Fire SagaJacob's LadderHow It EndsKubík hrdinaAť vyhraje ten lepšíZabiják & bodyguardFyrir framan annað fólkHořkých sedmnáctBeraniBilal: A New Breed of HeroBlóðbergDokonalý mužColetteEvidenceJednou ranouJeníček a Mařenka: Lovci čarodějnicMortal Instruments: Město z kostíHon na čarodějniceOrel Deváté legieZlodějská partieČtvrtý druhBabylon A.D.Úhel pohleduMyšák Stuart Little 3Strike the TentWager, TheDead Above Ground...Or Forever Hold Your PeaceSiloChicago FireF.B.I.FBI: InternationalFBI: Most WantedNemocnice Chicago MedPolicie Chicago


Aktualizace osobnostního profilu Atli Örvarsson: 18.10. 2023 10:47