Naoki Sató 53 let


Naoki Sato se narodil 2. května 1970 ve městě Chiba, v roce 1993 vystudoval Tokijskou vysokou školu hudby. Na 29. ceně Japonské akademie v roce 2006 získal cenu za nejlepší hudbu za film Always Sanchōme no Yūhi. V roce 2015 byl za práci na titulu Eternal Zero nominován v kategorii Nejlepší skóre. I když nominaci neproměnil, jednalo se o významné dílo, které posbíralo několik ocenění.

Na výše zmíněném titulu Ryomaden spolupracoval se světově známou a uznávanou zpěvačkou Lisou Gerrard. Jejich spolupráce byla pro skladatele uznáním i vnitřním uspokojením a jak sám uvedl „Lisa to zpívá tak, jak jsem sám cítil ve své duši“.

Satoův přístup k hudbě se střídá mezi vysoce melodramatickými segmenty s poměrně citlivějšími plochami. Podstatou komponování a celé práce Naoki Sata je jeho mistrovství v melodii, jeho krásné a zajímavé orchestrace. Dále dramatická citlivost a schopnost vytvářet povedenou hudbu napříč různými žánry. Styl skladatele Naoki Sato má zřetelně západní vkus při zachování klasické japonské citlivosti.

Ve svých dílech kombinuje elektroniku s živým orchestrem, využívá (ne)tradiční nástroje, aby umocnil historickou nebo zeměpisnou linku. Umí napsat melodie a motivy a patřičně podbarvit akci i napětí. Svým exotickým původem je i jeho tvorba výjimečná a méně dostupná, přesto v ní najdete i zaběhlé postupy více známých autorů filmové hudby.


2.5.1970
Chiba, Japonsko
Naoki Sató csfd

Godzilla Minus OneJudoThe Legend & ButterflyDragon Ball Super: Super HeroGhost Book: Obake ZukanEureka/Kôkyô Shihen Eureka Seven Hi-EvolutionKjódžó IIMasquerade NightPotulný samuraj Kenšin: KonecPotulný samuraj Kenšin: PočátekCumi no koeKjódžóSTŮJ PŘI MNĚ, Doraemone 2Archimedes no TaisenMasquerade HotelCode Blue: Dokutá heri kinkjú kjúmeiKókjóšihen: Eureka Seven: Hi-Evolution 2Oku otokoOver DriveWe LoveDestiny Kamakura MonogatariHonnódži hotelKókjóšihen Eureka Seven: Hi Evolution 1Ansacu kjóšicu: socugjó-henHimicu: Top SecretKageró no cudži: Kengó fukkacu! – Inemuri Iwane Edo zóšiKaizoku to jobareta otokoRudolf a MnohajmenAnsacu kjóšicuKiseidžú: Part 2Sugihara ČiuneKanoKiseidžú: Part 1Pandora: Eien no inočiPotulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenechPotulný samuraj Kenšin: Konec legendySTŮJ PŘI MNĚ, DoraemoneAdži ičimonmeEien No ZeroAlways sančóme no júhi '64Brave Hearts: UmizaruCunaguGekidžóban Blood-C: The Last DarkPotulný samuraj Kenšin: ZrozeníAdži ičimonmeDog X PoliceEiga Precure All Stars DX3: Mirai ni todoke! Sekai o cunagu nidžiiro no hanaFriends Mononoke-jima no NakiGaku: Minna no YamaOhjik geudaemanŠódžotači no rašinbanSpace Battleship YamatoZa rasuto messeji: UmizaruBallad: Na mo naki koi no utaCode Blue: Doctor Heli kinkjú kjúmei - šinšun specialEiga Precure All Stars DX: Minna tomodači – Kiseki no zen'in daišúgó!General Rouge no gaisenHagetakaKaoOppai barê


Aktualizace osobnostního profilu Naoki Sató: 29.12. 2023 07:08