Shaun Dooley 50 let


Britský televizní a filmový herec. Narodil se v r. 1974 v Jižním Yorkshire rodičům Ann a Denisovi Dooleyovým, má ještě dvě mladší sestry, Kimberly a Stephanii. Shaun je ženatý, s manželkou Polly Cameron mají tři děti. Žije v Londýně, zůstal však velkým fanouškem FC Barnsley a nenechá si ujít žádný zápas tohoto klubu.

Velkou příležitost pak dostal v trilogii RED RIDING (2009) o zkorumpované britské policii, kde ztvárnil roli policejního inspektora Dicka Aldermana. Ve stejném roce se objevil v hlavní roli filmu KANDAHAR BREAK (2009) jako specialista na odstraňování nášlapných min v Afghánistánu. Z televizních seriálů poslední doby hrál například v hlavní roli druhé řady mysteriozního seriálu PĚT DNÍ (2010) nebo hlavní postavu Eddieho v seriálu MARRIED SINGLE OTHER (2010).

Shaun Dooley ještě určitě ve světě filmu neřekl své poslední slovo, v roce 2011 se objeví v dramatu JUNKHEARTS a v hororu AWAKENING a na jeho další role se můžeme těšit.


30.3.1974
Barnsley, Yorkshire, England, Velká Británie
Shaun Dooley csfd

The CorruptedVeřejné lžiPond LifeBlood MoonOffenderŽena v černémMalí lidéCesta ke korunovační tříděVraždy v Yorkshiru: 1974Vraždy v Yorkshiru: 1980Vraždy v Yorkshiru: 1983ZáchranaÚtěk z KandaháruJezero smrtiDiana - poslední dny princeznyKainovo znameníChild of MineShackletonMurphyho zákonVálečníciCriminal RecordChanging EndsByl by to hříchCizinecGentleman JackZaklínačPán časuJamestownStřelný prachHoff the RecordInspektor BanksBroadchurch


Aktualizace osobnostního profilu Shaun Dooley: 10.11. 2023 07:29