Sylvia Lopez (2024 - 1959)


Atraktivní kráska Sylvia Lopez měla koncem padesátých let slušně nastartovanou filmovou kariéru v celoevropském měřítku, její život ale ve velmi mladém věku ukončila smrtelná choroba. Její původ je dodnes zahalen tajemstvím, různé prameny se liší v datu i místě narození, takže se narodila možná v Paříži, není vyloučeno ale ani Rakousko, k její rakouské národnosti se objevují spekulace také o slovanských předcích.

V roce 1956 se Sylvia provdala a jejím manželem se stal jeden z nejúspěšnějších hudebních skladatelů té doby, Francis López (1916-1995), od té doby také užívala jméno Lopez. Její manžel se jako skladatel i scénárista podílel na komedii PĚT MILIÓNŮ V HOTOVOSTI (Cinq millions comptant, 1956), v níž Sylvia hrála menší roli. Naopak, jednu z hlavních úloh hrála v muzikálu TABARIN (1957), opět s hudbou Francise Lópeze.

K další práci ve filmu byla Sylvia Lopez přizvána do Itálie. Italská kinematografie té doby si libovala ve velkolepých projektech s biblickými a antickými motivy a pro role jen úsporně oděných bohyň a hrdinek nikdy nebylo dost krásných hereček. Sylvia Lopez hrála velké role ve filmech HERODES VELIKÝ (Erode il grande, 1959) a HERKULES A KRÁLOVNA LÝDSKÁ (Ercole e la regina di Lidia, 1959), s Lexem Barkerem pak natočila dobrodružný snímek SYN ČERVENÉHO KORZÁRA (Il figlio del corsaro rosso, 1959). Nejenže se jednalo o komerčně úspěšné filmy, Sylvia Lopez se navíc dočkala i uznání kritiky, v roce 1959 reprezentovala francouzskou kinematografii na festivalu v Cannes.

Během léta 1959 začala v jižní Francii točit film CHCETE SE MNOU TANČIT? (Voulez-vous danser avec moi?, 1959), kde hrála po boku Brigitte Bardot. Kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu musela ale natáčení přerušit a její roli převzala britská herečka Dawn Addams. Sylvia Lopez zemřela v Římě následkem leukémie 20. listopadu 1959 ve věku 26 let.


4.4.2024
Rakousko
20.11.1959
Paříž, Île de France, Francie
Sylvia Lopez csfd

Ercole e la regina di LidiaErode il grandeIl Figlio del corsaro rossoIl moralistaTabarinCinq millions comptantMademoiselle et son gangBaratinCinépanorama


Aktualizace osobnostního profilu Sylvia Lopez: 4.4. 2024 00:35