Thom Mathews 65 let


Americký herec Thom Mathews je nejlépe znám pro své nezapomenutelné role v kultovních hororech Pátek třináctého VI. (1986) a Návrat oživlých mrtvol (1985).

Po úspěchu zmíněných snímků si ho všímá a obsazuje známý nezávislý režisér Albert Pyun do povedené krimi Dangerously Close (1986). Po pár zapomenutých akčních snímcích přichází znovu obsazení v pokračování Návrat oživlých mrtvol 2 (1988), kde se schází opět s Jamesem Karenem. Režisér Pyun si Thoma v té době vyžádal do brakové, přesto poměrně povedené sci-fi Mimozemšťani z L.A. (1988).

Po tomto výčtu poměrně úspěšných celulojdů Thom na chvíli inklinuje do televizní tvorby, aby se vrátil v 90. letech v motorkářském akčňáku Zrozen k jízdě (1991). Režisér Pyun Thoma opět obsazuje do zajímavé ringové martial art mlátičky Bloodmatch (1991), hned na to do sci-fíčka Nemesis (1992), poté další nízkorozpočtové martial art řežby Kickboxer 4: Agresor (1993) a konečně ringového sci-fi Heatseeker (1995). Ve druhé polovině 90. let nadále spolupracuje převážně s Pyunem a na nezávislé tvorbě.

Po miléniu se mihl ve válečném televizním filmu Neodvolatelná mise (2000), který získal nominaci na Nejlepší televizní film. Poté se z obrazovek vytrácí, i když v posledních letech začíná opět natáčet, ale v nezávislých kruzích. V roce 2017 si dvakrát zopakoval roli Tommyho Jarvise, kdy poskytl svůj hlas a podobu ve videohře „Friday the 13th: The Game“ a objevil se v neoficiálním fanouškovském filmu Never Hike Alone (2017).


28.11.1958
Los Angeles, California, USA
Thom Mathews csfd

Go AwayNever Hike Alone 2Final SummerWarpathKiller TherapyNever Hike AloneNeodvolatelná miseSorcerersCrazy SixPeacemakerPodlé zbraněVýbuchNa útěkuRavenhawkHeatseekerIn the Living YearsKickboxer 4: AgresorNemesisKrvavý zápasZrozen k jízděMidnight CabaretRock HudsonSporting ChanceMimozemšťani z L.A.Návrat oživlých mrtvol 2Down TwistedTucet špinavců III: Smrtelná miseDangerously ClosePátek třináctého 6: Jason žijeNávrat oživlých mrtvolPohotovostSíla roduIn Search of Darkness: Part IIICrystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13thMore Brains! A Return to the Living DeadThey Won't Stay Dead: A Look at Return of the Living Dead Part IINever Hike in the SnowVampire Hunters Club, TheWaiting for WoodyLetters from Moab, TheMy Special BoyDead Talk LiveSlasher Scotty


Aktualizace osobnostního profilu Thom Mathews: 23.4. 2024 23:33