Tereza Srbová 40 let


Tereza Srbová, narozená v Praze a žijící mezi Londýnem a Los Angeles, je česká herečka. Svou hereckou kariéru odstartovala rovnou v britských a amerických filmech. Její filmový debut přišel v podobě role ve filmu Davida Cronenberga Východní přísliby. Poté získala (hned na svém druhém castingu) roli hraběnky von Ihama v koprodukčním historickém dramatu Eichmann, který se odehrává během druhé světové války.

Po menších rolích ve vysokorozpočtových filmech a hlavních rolích v nezávislých snímcích získala jednu z ústředních ženských rolí ve dvou sezónách amerického HBO seriálu Strike Back. V roce 2018 se po boku oscarové Judi Dench objevila v jedné z hlavních rolí ve špionážním dramatu Red Joan, jež mel premiéru na prestižním mezinárodním festivalu v Torontu (TIFF). Tereza občas zavítá pracovně i do České republiky a v roce 2020 ji diváci mohli vidět jako tajemnou Helgu v české filmové parodii Případ mrtvého nebožtíka.


23.6.1983
Praha, Československo
Tereza Srbová csfd

Případ mrtvého nebožtíkaPříběh špionkyThe Inside360SirenGóóól! III.Inkoustové srdceAdolf EichmannHolky z naší školkyVýchodní příslibyJack RyanHoudini and DoyleProtiúderSanitka 2Prohlídka filmových studií: Warner Bros. StudiosKafka Band - Jiu Jitsu FrauMeandersSongs for My MotherShow Jana Krause


Aktualizace osobnostního profilu Tereza Srbová: 17.11. 2023 22:13