Patrik Ulrich 35 let


Patrik Ulrich (narozen jako Patrik Božanić) vystudoval na FAMO v Písku obor scenáristika a dramaturgie. V navazujícím magisterském studiu ovšem přestoupil na režii, ke které inklinoval už dříve díky spolupráci s Českou televizí. Na svém kontě má řadu úspěšných hraných (Moji drazí, Soukromé lekce), dokumentárních (Obrazy pohádky a sny, Tři Grácie Juraje Jakubiska) i animovaných studentských snímků (O zlatém dešti).

Patrik se narodil v roce 1988 v Pardubicích ve znamení býka. V dětství navštěvoval základní uměleckou školu v oboru literárně-dramatickém a klavírním, i když ho hře na klavír učila spíše jeho matka a teta (profesorka na pardubické konzervatoři). Po nich, i po svém strýci, respektovaném violistovi, podědil lásku k hudbě. Patrikův chorvatský otec (Slobodan Božanić) pracoval řadu let jako kameraman pro filmové studio a televizi v Dubrovníku. Po něm podědil lásku k filmu. Český dědeček byl pro změnu uměleckým truhlářem a mistrem v kulisárně Východočeského divadla v Pardubicích. Po něm podědil lásku k divadlu, kde nasával i první uměleckou inspiraci.

Před filmovým studiem pracoval jako televizní reportér, hrál na klavír a skládal písně k projektu Pianobar, a pracoval také sezónu v Národním divadle v Brně v pozici inspicienta a korepetitora baletu. Krátce působil i jako klávesový mág v oblíbené kapele Skandaal na poli české reggae a ska scény. Svátečně bývá vyhledáván i jako dramaturg. Mezi jeho celoživotní vzory patří například scenárista Jiří Hubač, skladatelé Petr Hapka a Modest Mussorgskij. Obdivuje také režiséry Svěráka, Tornatoreho i Kieslowského za dokonalé stmelení diváckých požadavků s uměleckou syntézou a klobouk smeká především před evropskou kinematografií.


18.5.1988
Pardubice, Československo
Patrik Ulrich csfd

ObchodníciŠkolní výletStopy Járy Cimrmana13. komnataŠtace Miloně ČepelkyWaldorfská školaTři grácie Juraje JakubiskaObrazy, pohádky a snyDobrá světla Karla ČabrádkaNalezená ženaJan Hus 1415 - 2015Radost ze životaMilosrdná ležO zlatém deštiPodle představSoukromé lekceMoji drazíOne Square StoryObyčejný denPerspektiva Ivana MládkaMúzy Václava HudečkaSkromný klasik Luboš SlukaKomorní radostiTřeboňská nocturna 2017Třeboňská nocturna 2016Třeboňská nocturna 2015Hudba mezi lokomotivamiMoris Issa -


Aktualizace osobnostního profilu Patrik Ulrich: 19.11. 2023 23:35