Ville Virtanen 62 let


Ville Virtanen se narodil na jižním pobřeží Finska ve druhém nejlidnatějším městě Espoo. Vyrůstal v umělecké rodině, kde jeho otec Jukka Virtanen byl spisovatel, režisér a příležitostný herec, a jeho matka Liisa Virtanen byla herečka. Také jeho sestra Riikka Virtanen se pohybovala v oblasti filmu, a to jako maskérka a příležitostná herečka.

Ville si zahrál ve více než třiceti filmech. Už jako malý si zahrál postavu dítěte ze školky společně se svým otcem v komedii Millipilleri. Také se svou matkou si zahrál, a to v komedii Fakta homma. V roce 1989 si zahrál arogantního poručíka Jaakko Rajalu v mezinárodně oceňováném válečném filmu Zimní válka. Poté následovala role prince elfů Legolase ve finské TV mini sérii Hobitit, která se inspirovala Tolkienovými knihami „Hobit“ a „Pán Prstenů“.

V roce 2000 dostal hlavní roli ve finském kriminálním seriálu Kylmäverisesti sinun, který je inspirován skutečnýmí trestnými činy a ve kterém si zahrál postavu policejního vyšetřovatele Veliho Mietinena. V hororu Sauna si zahrál titulní postavu jednoho z bratrů Erika. V koprodukčním filmu Na druhé straně si jako alkoholik Kimm zahraje otce Leeny, kterou hraje švédská herečka Noomi Rapace. V témže roce si zahrál opět otce Mikaela Lindgrena ve finském dramatu Špatná rodina.

V koprodukčním mysteriózním fantasy seriálu Jordskott hraje postavu Harryho Storma, který se živí jako tajemný nájemný lovec lidí a nestvůr. Ve švédském kriminálním seriálu Rebecka Martinsson si zahraje postavu patologa Larse Pohjanena. Jeho největší role je ve finském Nordic noir seriálu Sorjonen, kde se představil v titulní roli policejního vyšetřovatele Kariho Sorjonena, který má občas schopnosti podobné Sherlocku Holmesovi.


19.8.1961
Espoo, Finsko
Ville Virtanen csfd

Ei koskaan yksinMunchKikka!KnackningarSorjonen: Krvavé poselstvíPäivä ilman yötäBajonetX&YDruhá strana nadějeNekonečná cestaZákon ledové zeměDeportaceKrálovna KristýnaStádoEi kiitosTheon taloPřijede prezident!Ella a její kamarádiLáska a jiné trableJussi Vares: Polibek zlaKam jsme kdysi šliKazatel zlaNa druhé straněTäällä Pohjantähden alla IIŠpatná rodinaBouřlivákKymenlaakson lauluLacrimosaSaunaLegenda o VánocíchRaja 1918Rok vlkaČerný ledKummelin jackpotSlibStřihač psích drápůVýrobna dospělýchBroiditHymypoikaNousukausiNiin paljon parempi miesApinajuttuVaarallinen kevätSäädyllinen murhenäytelmäJuhannustarinoitaLunastusNaisten saunaHarjunpää ja kiusantekijätJänisKim byl Joe Luis?Kiljusen herrasväen uudet seikkailutVääpeli Körmy ja marsalkan sauvaZimní válkaAki & Turo: No Sleep till ForssaOnnea matkaanFakta hommaLeonardon ikkunatUrsulaHamletMillipilleri


Aktualizace osobnostního profilu Ville Virtanen: 31.10. 2023 10:14