Chuck Connors (1921 - 1992)


Kevin Joseph "Chuck" Connors byl americký herec, scénárista a profi hráč basketbalu a baseballu. Je jedním z 12 hráčů v historii amerických profi sportů, který hrál obě nejvyšší baseballové a basketballové soutěže. Během jeho více než 40-leté filmové a televizní kariéry, jej můžou diváci nejlépe znát jako Lucase McCaina z vysoce ceněného seriálu THE RIFLEMAN /1958-1963/.

Connorovy atletické úspěchy mu zařídily stipendia na Adelphi Academy, kde graduoval v roce 1939 a na Seton Hall University v South Orange v New Jersey. Univerzitu opustil po dvou letech. Během druhé světové války působil na vojenské základně Fort Knox v Kentucky jako tankový instruktor. Později byl převelen do West Pointu v New Yorku.

Během vojenské služby hrál basket za Rochester Royals, po propuštění z armády hrál za Boston Celtics. V průběhu jarní přípravy roku 1949 tým opouští a připravuje se s baseballovým týmem Brooklyn Dodgers, za který hrál ale jen jeden zápas. V roce 1951 hraje za Chicago Cubs a v roce 1952 je odeslán na jejich farmu k Los Angeles Angels. Během své basketbalové kariéry byl zapsán jako první profi hráč, který rozbil basketbalovou desku.

Po zjištění, že mu kariéra profi hráče moc nevychází, se začal věnovat herectví. Při hraní baseballu poblíž Hollywoodu si jej všimnul ředitel MGM a podepsal s ním kontrakt na film PAT AND MIKE /1952/ se slavnou filmovou dvojicí Tracy-Hepburn. V roce 1953 hrál postavu rebelujícího mariňáka v akční komedii SOUTH SEA WOMAN s Burtem Lancasterem. V roce 1957 byl obsazen do role Burna Sandersona ve filmu Walta Disneye OLD YELLER. Ve stejném roce hrál ve filmu THE HIRED GUN.


10.4.1921
Brooklyn, New York City, New York, USA
10.11.1992
Los Angeles, California, USA
Chuck Connors csfd

Death Heads: Brain DrainSalmonberriesThe Gambler Returns: The Luck of the DrawTři dny životaFace the EdgePoslední let do pekelHigh Desert KillSkinheadsVycvičen zabíjetWolfTaxi KillerManiac KillerPekelní hrdinové: Na pokraji peklaPrázdninová revoluceSakura KillersTerror SquadVlak do TexasuVlkodlak se vracíAll American CowboyBalboaHolky z údolíKelsyho synLone StarCíl: Násilí proti násilíPřipoutejte se, prosím! 2The Capture of Grizzly AdamsLas mujeres de JeremíasOverkill: Skrz peklo do skutečnostiDay of the AssassinPast na turistyStanding TallNight They Took Miss Beautiful, TheBanjo HackettNoční můra v hrabství BadhamLupo dei mari, Il99 and 44/100% DeadEmbassySet This Town on FireSoylent GreenThe Horror at 37,000 FeetŠílený teroristaNight of TerrorPancho VillaProud and the Damned, ThePodporujte svého pistolníka!The BirdmenThe DeserterKapitán Nemo a podmořské městoVšechny zabij a vrať se sámPovznesen nad pomstuSynanonDelfín FilipPozději, miláčku!GeronimoThe Lady Takes a FlyerVelká zeměDeath in Small DosesMódní návrhářkaThe Hired GunTomahawk Trail


Aktualizace osobnostního profilu Chuck Connors: 17.3. 2024 18:09