Chan-Wei Lin


Hongkongský režisér, scenárista, asistent režie, spisovatel a producent Lin Wei Chan se poprvé ve filmovém průmyslu úctyhodně zapsal coby asistent režie legendárního režiséra Cheng Chaha a poté u režiséra Hua Shana. Poprvé asistoval u wuxiovky Na Cha the Great (1974) a Shaolin Martial Arts (1974), kde v obou případech ztvárnili hlavní role slavní herci Hak On Fung, Tao Chiang a Fu Sheng. Spolupracoval taky s Woo Ping Yuenem na To Kill a Jaguar (1977) a jako bonus stihl produkovat i úspěšnou mlátičku Last Strike (1977). Za zmínku stojí i asistování režie u známé Flying Guillotine 2 (1978).

Během 90. let točil již méně a spolupracuje nejčastěji s navrátilcem do scény, tajuplným akčním režisérem a zapomenutým ex-akrobatem Bo Yuenem. V roce 2001 ukončil své působení u filmu a stahuje se do ústraní.

Chan-Wei Lin csfd

Lie pao xing dongUnripe GrapeKung Fu mstitelSuper PowerDu jiKilling Does Not PayLamač kostí drží tvrdě tvoje ušiLong hu xiong diZhu zai xie leiBu ze shou duanDuch mečeChu longSoul Brothers of Kung FuWicked TricksFaces of HorrorVengeance Is MineHuang jin bu duiLove to KillLet Us Flirt, Partner


Aktualizace osobnostního profilu Chan-Wei Lin: 17.11. 2023 04:18