Radim Schwab 45 let


Především muzikálový herec Radim Schwab se narodil 20.července 1978 v Brně. Jako dítě se toužil stát popelářem, řidičem trolejbusu nebo zpěvákem. K hudbě ho to ale táhlo nejvíce, a tak začal navštěvovat hudebně-dramatické kurzy a také hodiny tance a stepu. Po vystudování Střední integrované školy, v roce 1995 ztvárnil své první role ve Studiu Dům Evy Tálské. V roce 1997 ho přijali na Janáčkovu akademii múzických umění, kde úspěšně vystudoval obor činoherní herectví. V roce 2000 prošel v Praze konkurzem, ve kterém uspěl a poté ztvárnil v muzikálu Monte Cristo mladého Edmonda Dantése.

Objevil se také v menších rolích v seriálu Četnické humoresky, Kriminálka Anděl či v několika epizodách seriálu Ulice. V roce 2013 vydal hudební CD s názvem Amoroso.

Radim měří 193 cm a je tak nejvyšším evidovaným českým zpěvákem. Ve volném čase rád navštěvuje fit centra a chodí běhat. Také spolupracuje s Fondem ohrožených dětí, pro který vystupuje na benefičních koncertech. Je zatím svobodný a rodinu plánuje po čtyřicítce.


20.7.1978
Brno, Československo
Radim Schwab csfd

Léto s gentlemanemRalucaV hlavní roliKriminálka AndělČetnické humoreskyLucie Vondráčková, Radim Schwab - Vánoční přáníSlunce svítí všemJá jsem otec Bemle a já matka ŽemleŠlitr s námi a zlý pryčElixír životaObraz Doriana GrayeMonte CristoŠlágr Silvestr 2015Šlágr TV Silvestr – Cirkus 2014Máme rádi ČeskoSemafor Všechnopárty


Aktualizace osobnostního profilu Radim Schwab: 10.3. 2024 13:04