Diana Barrymore (1921 - 1960)   † 38 let


Narodila se jako Diana Blanche Barrymore Blythe v americkém New Yorku. Jejím otcem byl známý herec John Barrymore, matkou jeho druhá žena, básnířka Blanche Oelrichs. Manželství jejích rodičů trvalo jen několik málo let a skončilo rozvodem, když byly Dianě čtyři roky. Diana poté studovala na školách v Paříži a v New Yorku a s otcem se stýkala jen sporadicky. Během dospívání se Diana rozhodla pro herectví a zapsala se na American Academy of Dramatic Arts. Díly jménu Barrymore, které mělo ve světě divadla velký význam, byly už její herecké začátky spojeny s velkou publicitou – v roce 1939 se například objevila na obálce časpisu Life.

Diana byla dvaná celkem třikrát, žádné z těchto manželství bohužel nebylo šťastné. Jejím prvním manželem se v červenci roku 1942 stal o sedmnáct let starší herec Bramwell Fletcher, manželství ale skončilo v červnu roku 1947 rozvodem. Podruhé se vdala v lednu 1947 za tenistu Johna Howarda. Toto manželství ale vydrželo jen několik měsíců a manželé se rozvedli již v červenci téhož roku. Jejím třetím a posledním manželem se v říjnu 1950 stal herec Robert Wilcox, který ji při jednom ze svých násilných útoků téměř ubil k smrti. Toto manželství skončilo Wilcoxovou smrtí v roce 1955. Diana zemřela o pět let později na předávkování alkoholem a prášky na spaní.


3.3.1921
New York City, New York, USA
25.1.1960
New York City, New York, USA
Diana Barrymore csfd

The Mob24 hodin do smrtiDobrodružství Marka TwainaHollywood CanteenLadies CourageousFired WifeFrontier BadmenBetween Us GirlsEagle SquadronNightmareLidská sílaThe Ben Hecht ShowThe Mike Wallace InterviewToast of the Town


Aktualizace osobnostního profilu Diana Barrymore: 25.4. 2024 09:53