Howard Hughes (1905 - 1976)


Howard Hughes bol filmový producent a režisér, ale najväčší úspech zaznamenal v leteckom priemysle. Už v osemnástich rokoch sa ujal vedenia otcových tovární na obrábacie stroje. Na sklonku dvadsiatych rokov sústredil svoje záujmy na filmový priemysel a letectvo. Sám vytvoril množstvo leteckých rekordov.

Počas druhej svetovej vojny vybudoval v Kalifornii veľkú továreň na lietadlá a stal sa významným dodávateľom americkej armády. V šesťdesiatych rokoch postupne jeho záujem o film upadal. Poskupoval hotely a zábavné podniky v Las Vegas, kam sa i presťahoval. Až do svojej smrti patril k najbohatším mužom Ameriky.


24.9.1905
Humble, Texas, USA
5.4.1976
Houston, Texas, USA
Howard Hughes csfd

Jet PilotThe ConquerorSecond ChanceThe Las Vegas StoryTwo Tickets to BroadwayNení míru pod olivamiHřích Harolda DiddlebockaPsanecZa vycházejícím sluncemCock of the AirSky DevilsZjizvená tvářThe Age for LoveThe Front PagePekelní anděléThe Mating CallThe RacketTwo Arabian KnightsSwell HoganSkandálSoužení 99Odvrácená strana Hollywoodu 2Tajemství nebes: Utajený příběh sekce Skunk WorksFantastické inženýrstvíLetecké katastrofyLas Vegas: An Unconventional HistoryCouples et duos de légende du cinéma : Howard Hughes et Jane RussellSex at 24 Frames Per SecondHistorie vs. HollywoodGreat Romances of the 20th CenturyParamount News Special: 1947, Year of DivisionHis Kind of Woman


Aktualizace osobnostního profilu Howard Hughes: 28.12. 2023 22:56