Gianni Ferrio (1924 - 2013)


Gianni Ferrio se narodil v italském městě Vicenza. Vystudoval hru na housle, harmonii, skladbu a dirigování. Současně ukončil v Padově studium na Lékařské fakultě. Intenzívní nahrávací činnost začal v roce 1953 s C.G.D. di Milano spolupracující s Teddym Renem, Jonnhym Dorellim a Jula de Palmou.

Je také autorem slavných mezinárodních hitů "Paroles, paroles", "Piccolissima serenata", "Non gioco più". Gianni Ferrio velmi často spolupracoval s Minou. V roce 1959 a 1962 řídil orchestr na festivalu v San Remu, v roce 1965 Eurovision Song Contest. Spolupracoval také na řadě televizních programů vysílaných RAI. V roce 2001 aranžoval album Cateriny Valente, Girltalk. Na "Premio Pippo Barzizza" v roce 2002, byl oceněn za svoji skladatelskou kariéru. Oženil se s tanečnicí Albou Fossati.

Je velká škoda, že většina filmů, pro kterou napsal hudbu, není všeobecně moc známá. U náš nejznámější je seriál TAJUPLNÝ OSTROV z roku 1973 a kriminálka TONY ARZENTA s Alainem Delonem z téhož roku.


15.11.1924
Vicenza, Veneto, Itálie
21.10.2013
Řím, Lazio, Itálie
Gianni Ferrio csfd

Delitto passionaleCaccia alle moscheKreolaUn cane scioltoNashledanou a děkujiTex a pán temnotDio li fa e poi li accoppiaVigili e vigilesseL'Onorevole con l'amante sotto il lettoLa Settimana al mareVacanza del cactus, UnaDěvčata chtějí být děvčatyMi faccio la barcaRipetente fa l'occhietto al preside, LaL'Infermiera di notteL'infermiera nella corsia dei militariLa liceale seduce i professoriTutti a squolaInsegnante va in collegio, L'Jak ztratit ženu a získat přítelkyniMilano... difendersi o morireRychlá děvčata bez džínTravolto dagli affetti familiariLa bidonataPer amore di PoppeaSbohem, KalifornieSpolužačkaGianluca a LuigiVizio di famiglia, IlL'Uomo senza memoriaPolicistkaSculacciata, LaŘím chce znovu císařeLo chiamavano requiescat FasthandMaschio ruspante, IlOremus, Alleluia e Così SiaTajuplný ostrovTony ArzentaAlta tensiónAmico, stammi lontano almeno un palmoLa CalandriaLa morte accarezza a mezzanotteViva la muerte... tua!Io non spezzo... rompoMotýl s křídly od krveReverend KoltAppuntamento col disonoreFrau Wirtin bläst auch gern TrompeteLa morte risale a ieri seraLučištník ze SherwooduSledgeFrau Wirtin hat auch eine NichteIo, EmmanuelleLas trompetas del apocalipsisLos desperadosRingo e Gringo contro tuttiSapéřiWarum hab ich bloß 2 x ja gesagt?Živí nebo radši mrtvíFrau Wirtin hat auch einen Grafen


Aktualizace osobnostního profilu Gianni Ferrio: 13.4. 2024 15:12