Wally Pfister 62 let


Walter C. "Wally" Pfister se narodil 8. července, 1961 v Chicagu, ale hned po jeho narození se s rodiči odstěhoval do New Yorku kde vyrůstal. Jeho otec byl známý televizní producent, svou kariéru odstartoval v padesátých letech na CBS v Chicagu.

Po střední škole si Pfister našel práci v televizní stanici WMDT, jako asistent produkce. V rámci svého působení zde si pak na víkendy půjčoval kameru CP16, na kterou se běžně natáčí zprávy, a vytvářel malé, jednoduché filmy. Později s ní však natočil vizuální kompozici o stavbě z Viktoriánského období, se kterou se ucházel o práci kameramana. Práci získal a v letech 1982 - 1985 se živil jako zpravodajský kameraman ve Washingtonu.

V roce 1985 práci opustil a začal pracovat na volné noze. Natáčel dokument FRONTLINE (1983) a několik videozáznamů pro nejrůznější produkční společnosti sídlící ve Washingtonu.  Zlom přišel v roce 1988, kdy do Washingtonu přijel Robert Altman, aby tu natočil mini-sérii s názvem TANNER´88 (1988), produkovanou HBO. Altman zde pro svůj projekt hledal skutečného zpravodajského kameramana aby ho obsadil právě do této role. Nakonec si vybral Pfistera a svěřil mu pár vedlejších záběrů k natočení. Když pak s produkčním týmem viděli jeho práci, najali ho jako druhého kameramana. To byla pro Pfistera první skušenost s natáčením hraného materiálu.

Po této zkušenosti se přihlásil na American Film Institute. Zde spolupracoval, mimo jiné, na filmu SENZENI NA? (1990), který byl nominován na cenu Akademie za nejlepší krátký film. Pfister využíval svých zkušeností z dokumentů a vytvářel temné a strohé kompozice za pomoci pouze jediného světla. Herci se pak mohli naprosto svobodně pohybovat na osvětleném prostoru.


8.7.1961
Chicago, Illinois, USA
Wally Pfister csfd

Temný rytíř povstalMoneyballPočátekTemný rytířDokonalý trikBatman začínáTajemná vraždaLoupež po italskuInsomnieLaurel CanyonAmerický MacbethRustinTajemný ostrovMementoTajemstvíHi-Line, TheCalvin v Aladinově paláciRhapsody in BloomSnídaně s EinsteinemTajné hry 3The GrannyObject of ObsessionOdraz v zrcadle IIStranger by NightZvířecí instinkty 2Amityville: Image zlaStepmonsterInside Out IIInside Out IIIInside Out IVNoční rytmyOsudová chybaSkica smrtiTajné hryZvířecí instinktyInside OutNenarozenýMarleyBarbara Stanwyck: Touha a žárLast Laugh, TheTranscendenceKlíšťákFlakedTajná historie komiksu Roberta KirkmanaLennon or McCartneySide by Side Extra: Volume TwoThe Fire RisesBok po bokuRytířův konecMade in HollywoodIn the Fog: Cinematography and Production DesignMSN Exclusives


Aktualizace osobnostního profilu Wally Pfister: 16.4. 2024 06:10