Jaromír Jágr 52 let


Legendární český hráč na pravém křídle s číslem 68 se narodil jako mladší ze dvou dětí 15. února 1972 na statku v Hnidousích, které jsou dnes již součástí Kladna a kde také vyrůstal. Již ve třech letech stál poprvé na ledě a ve čtyřech letech ho otec začal učit hrát hokej. Po absolvování základní školy šel Jaromír na střední průmyslovou školu stavební. V té době u něj ale zcela převládla láska k hokeji a kvůli tréninkovému vytížení školu nedokončil.

Mezi Jardovy největší týmové úspěchy patří bezesporu získání dvou Stanley Cupů s Pittsburghem (1991, 1992), zlato z olympijských her v Naganu (1998), dva tituly mistra světa z Vídně a Kolína nad Rýnem (2005, 2010) a vítězství v European Champions Cupu s Avangardem Omsk (2005). Z individuálních úspěchů je třeba zmínit pětinásobný zisk Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování, jedno vítězství a pět nominací na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže, zisk tří Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče voleného samotnými hráči, sedm jmenování do NHL All-Star Teamu, deset vítězství v anketě Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hráče a držení mnoha dalších dodnes nepřekonaných individuálních rekordů. Do dnešního dne (konec sezony 11/12) nasbíral Jarda 1653 bodů v kanadském bodování, což ho činí nejlepším nekanadským hráčem všech dob a osmým nejlepším hráčem v historii NHL.

Jaromír Jágr žije momentálně ve Spojených státech. Nedá dopustit na českou kuchyni, o kterou se mu v USA starala jeho maminka, která tam s ním po mnoho let žila a které tam díky tomu nikdo neřekl jinak než Mama Jagr. Jaromír se hlásí k pravoslavnému křesťanství a v roce 2001 se dokonce nechal pokřtít pražským patriarchou. Nikdy se také netajil tím, že měl dříve velkou oblibu v hazardu a že jedné sázkové společnosti dlužil statisíce dolarů. Nikdy však nepřipustil, že by byl na hazardu závislý. Další jeho velkou zálibou jsou auta a v zámoří měl dokonce několikrát problémy se zákonem, kvůli nedodržení rychlosti, ale dnes už je ve svém věku daleko umírněnější. Mezi jeho dlouhodobé partnerky patřily například česká vicemiss Iva Kubelková, nebo slovenská miss Andrea Verešová. Dnes žije se svou dlouholetou přítelkyní modelkou Innou Puhajkovou. Od roku 2011 se stal Jarda většinovým vlastníkem svého domovského klubu Rytíři Kladno, kde by také rád zakončil svou kariéru a založil rodinu.

Před kamerou se Jaromír objevil v thrilleru Alexeje Balabanova BRAT 2 a po boku Martina Dejdara v seriálu české televize POSLEDNÍ SEZONA. Jako host se objevil v několika pořadech a talk show. Pro českou televizi také zavzpomínal na české reprezentační úspěchy v dokumentech NAGANO 1998 – HOKEJOVÝ TURNAJ STOLETÍ, NÁVRAT MISTRŮ, TÝM NA HRANĚ a BRONZOVÉ HALUŠKY. Objevil se i v americkém dokumentu GRETZKY: THE GREAT ONE AND THE NEXT ONES.


15.2.1972
Kladno, Československo
Jaromír Jágr csfd

Bratr 2DevadesátkyLajnaVyprávějPoslední sezonaSoud nad českou cestouPásky z NaganaThe NHL: 100 YearsŠtěpecHokejová pětka Jaromíra JágraPopStory741 690 + 1 JágrZnovu 89Jaromír Jágr: stále na vrcholuBronzové haluškySport 2010Tým na hraněDokument o MS 2009 v hokejiMilujeme hokejTurínský svátek s pohádkovou tečkouDokument o MS v hokeji 2005Návrat mistrůSport 2005FearlessNagano 1998 - hokejový turnaj stoletíZlatý turnaj stoletíGretzky: The Great One and the Next OnesJaromír JágrProfil hokejového brankáře: Dominik HašekJágr TeamGEN - Galerie elity národaMarek Ztracený - Tak se nezlobEwa Farna: Na ostří nožeSám doma s Donaldem TrumpemMáme rádi JarduHokej v 60 minutáchBrocastCOOLTalk2014 NHL AwardsDeník NHLArchiv Z24/7: Flyers/Rangers - Road to the NHL Winter ClassicHokej den potéTrumfy Miroslava DonutilaVancouver 2010: XXI Olympic Winter GamesXXI Winter Olympics Opening CeremonyNa slovíčkoOne Man ShowSportovec roku 2007TOP STAR magazín


Aktualizace osobnostního profilu Jaromír Jágr: 1.11. 2023 03:08