Sylva Koscina (1933 - 1994)


Italská herečka se původně jmenovala Sylva Koskinon, její otec byl původem Řek a matka Polka. Sylva úspěšně absolvovala fyzikální fakultu univerzity v Neapoli. V roce 1954 vyhrála cyklistický závod a stala se tak „Miss da Tapa“. Pracovala také jako modelka.

Oblibu u diváků si získala rolí v historicko-dobrodružném filmu HERCULES A KRÁLOVNA LIDIA (1959, režie Pietro Francisci). V roce 1962 si zahrála po boku Jeana Maraise ve snímku ŽELEZNÁ MASKA režiséra Henri Decoina. Další historickou postavu sehrála Koscina ve filmu BOJ O ŘÍM (1968) a v druhém dílu téhož snímku z následujícího roku BOJ O ŘÍM II. Sylva Koscina hrála s velkým úspěchem elegantní aristokratické ženy, ženy vampy. Ke konci šedesátých let se provdala za významného producenta, majitele studia Minerva Film Raimonda Castelli.

Objevila se ve filmech režisérů zvučných jmen. V roce 1961 ve filmu ZABIJÁK Damiano Damianiho, v roce 1962 si zahrála pod režijním vedením Alessandro Biasettiho ve filmu ČTYŘI PRAVDY a v roce 1965 ji ke spolupráci vyzval Federico Fellini, zahrála si svoji jmenovkyni ve snímku Giulietta a duchové. V témže roce si zahrála po boku Lina Ventury ve filmu L'ARME À GAUCHE (Zbraně pro diktátora, režie Claude Sautet). Od roku 1967 hrála v Hollywoodu po boku amerických hvězd. Zahrála si s Kirkem Douglasem i Paulem Newmanem, ale očekávaný úspěch se nedostavil. Filmy TAJNÁ VÁLKA HARRYHO FRIGGA (1968) i A LOVELY WAY TO DIE (1968) prakticky zapadly.

V roce 1969 se Sylva Koscina vrátila do Itálie. Objevila se na obálce časopisu Playboy a již za to byla veřejností kritizována. Po natočení snímku ON A ONA (1969), který režíroval Mauro Bolognini, byla její erotická image ještě umocněna.


22.8.1933
Záhřeb, Chorvatsko, Jugoslávie
26.12.1994
Řím, Lazio, Itálie
Sylva Koscina csfd

C'è Kim Novak al telefonoRicky a BarabášL'odisseaDavid e DavidGrande storia d'amore, UnaRimini Rimini...e la vita continuaCindyNacht der vier Monde, DieMani di fataQuesto e quelloAssoMilenci na neděliCasanova & Co.Clara and NoraIl cav. Costante Nicosia demoniaco ovvero Dracula in brianzaLa casa dell’esorcismoUn sorriso, uno schiaffo, un bacio in boccaCorrerías del Vizconde Arnau, LasDelitto d'autoreIl tuo piacere è il mioLisa a ďábelPár bot č. 32African StoryBeati i ricchiBoccaccioLa mala ordinaRivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobileSette scialli di seta giallaUccidere in silenzioHistoria de una traiciónJambes en l'air, LesManipulator, TheMazzabubù... quante corna stanno quaggiù?No desearás la mujer del vecinoPerché non ci lasciate in pace?TritticoUn prêtre a marierHnízdoLa ModificationLetci útočíVertige pour un tueurŠantanová NiniAssoluto naturale, L'Bitva na NeretvěBoj o Řím II.Marquis de Sade: JustineVedo nudoA Lovely Way to DieBoj o Řím I.I protagonistiTajná válka Harryho FriggaJohnny BancoNěžné pohlavíThree Bites of the AppleAgent X 13Carré de dames pour un asJá, já, já ... a ti druzíLit à deux places, LeTaké velké bankovky mohou být falešné


Aktualizace osobnostního profilu Sylva Koscina: 31.10. 2023 12:03