Dariusz Wolski 67 let


Dariusz Wolski se narodil v roce 1956 v polské metropoli Varšavě. Navštěvoval filmovou školu v Lodži a ve třiadvaceti letech se přestěhoval do USA. Působil v New Yorku a Los Angeles, kde pracoval jako pomocný kameraman u nízkorozpočtových filmů. Roku 1996 se připojil k ASC (American Society of Cinematographers), jejíž členství je mezi profesionálními kameramany jednou z největších poct. Od roku 2004 je rovněž členem AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Vedle kameramanských prací na celovečerních filmech se podílel i na více jak stovce hudebních klipů s hvězdami jako Paula Abdul, David Bowie, Elton John, Neil Young, Aerosmith či Sting.


7.5.1956
Warszawa, Województwo mazowieckie, Polsko
Dariusz Wolski csfd

Gladiator 2Project ArtemisNapoleonKlan GucciPoslední soubojZprávy ze světaSicario 2: SoldadoVetřelec: CovenantVšechny prachy světaWar MachineMarťanMuž na laněEXODUS: Bohové a královéKonzultantPrometheusPiráti z Karibiku: Na vlnách podivnaRumový deníkAlenka v říši divůOko dravcePiráti z Karibiku: Na konci světaSweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet StreetPiráti z Karibiku: Truhla mrtvého mužeHra na schovávanouPiráti z Karibiku: Prokletí Černé perlyČeská spojkaMexičanDokonalá vraždaSmrtihlavKrvavý přílivVránaRomeo krvácíZlaté okovyNightfallVychováni vlkyUntitled Keith Richards DocumentaryBobby Brown: RoniThe Traveling Wilburys: End of the LineThe Best of Sting: Fields of Gold 1984-1994Bangles Greatest HitsThe Gentleman’s Wager IIFifteenth Phase of the MoonAn Act of War: Making 'Sicario: Day of the Soldado'The Assassin and the Soldier: The Cast and CharactersKeepers of the Covenant: Making Exodus - Gods and KingsThe Furious Gods: Making Prometheus


Aktualizace osobnostního profilu Dariusz Wolski: 18.12. 2023 15:40