Greg Edmonson


„Mým cílem je vzít při psaní melodii a emoce do služeb příběhu. Každá zapamatovatelná hudební kompozice rozpohybuje posluchače na více úrovních, takže se snažím vytvořit hudbu, jež je nedílnou součástí příběhu. Používat nástroje, které mám k dispozici a vyjádřit myšlenky, pocity a touhy, které se samy slovy vyjádřit nemohou – avšak bez strhnutí pozornosti od příběhu samotného. Může-li můj přínos k příběhu proniknout do srdce, mysli a duše posluchače, spolu s dalšími kreativními prvky projektu, pak mohu říct, že jsem k tomu všemu přidal skutečnou hodnotu a pomohl jsem vytvořit nezapomenutelný zážitek."

Chuť úspěchu ho přivedla do animovaného seriálu King of the Hill. Do této nervózní komedie přinesl satirickou melodii v kombinaci s kytarou a orchestrem, která působila srdečně a velmi vtipně. A jízda pokračovala. Byl pozván ke spolupráci na kultovnímu sci-fi seriálu Josse Whedona Firefly, kde všechny, včetně mě, doslova ohromil jeho jedinečný orchestrální americký styl, do kterého umně integroval rozmanité nástroje jako je dobro, duduk (tradiční arménský dechový nástroj) a saz (zase tradiční turecký, drnkací, strunný nástroj).

Greg také napsal hudbu k několika uznávaným, nezávislým filmům jako je Blue Ridge Fall, Luckytown a Montana Amazon. Touha zdolávat výzvy ho zavedla do celé řady žánrů. Složil hudbu jak pro kriminálky, dobrodružné filmy, tak i pro emocemi zalitá dramata nebo bizarní komedie. Jeho schopnost melodicky vyzdvihnout lidskost postavy mu přinesla účast na epických projektech pro Sony/Naughty Dog a jejich sérii videoher Uncharted. Stvořil symfonicky akční, ale výrazně lidskou melodii pro lovce pokladů Nathana Drakea. A aby zvuk v tomto seriálu videoher zněl vícerozměrně a filmově, představil zde neobvykle široké spektrum nálad a témat, včetně původní etnické instrumentálky, napětí, strašidelné atmosféry a účinných akčních impulsů. Tato velmi nápadná originalita pro Uncharted mu vynesla obdiv a uznání svých vrstevníků, které vrcholily různými poctami v zábavním průmyslu a které zahrnují i prestižní ocenění od Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA) a Akademie interaktivních umění a věd (AIAS).

Navzdory úspěšným létům zůstává Gregovi vášeň a nadšení do dalších tvůrčích výzev. Naštěstí. Greg žije v Los Angeles se svou ženou Suzanne a s jejich třemi kočkami.

Greg Edmonson csfd

LikvidátořiMontana AmazonSkyrunnersŠílenej bijákGary the RatŠťastné městoBlue Ridge FallStrážný andělFrog and WombatMartian LawLast LivesTurn of the BladeTatík Hill a spol.Firefly


Aktualizace osobnostního profilu Greg Edmonson: 13.12. 2023 03:12