Adrian Edmondson 67 let


Adrian Edmondson se narodil 24. ledna 1957. Studoval na škole v Pocklingtonu a pak nastoupil na univerzitu v Manchesteru, kde studoval drama. Od roku 1985 je ženatý s herečkou Jennifer Saunders, se kterou má tři dcery.

Adrian hraje převážně v seriálech, ale objevil se i v několika filmech: PAPEŽEM PROTI SVÉ VŮLI (1991), VELKÝ BLÁZINEC V MALÉM HOTELU (1999) - opět s Rikem Mayallem, MISS AUSTEN REGRETS (2008) a další. Mezi jeho poslední projekty patří komediální seriál TEENAGE KICKS (2008), ve kterém nejen hraje, ale je i autorem scénáře. Seriál pojednává o stárnoucím muži jménem Vernon (právě toho hraje Adrian). Ten se po rozvodu rozhodne žít u svých dětí, které z toho nejsou příliš nadšené.

Od roku 2008 se věnuje hudbě, je členem kapely The Bad Shepherds. Ta hraje sice punkové písničky, ovšem s nástroji jako je píšťala, housle či loutna.


24.1.1957
Bradford, Yorkshire, England, Velká Británie
Adrian Edmondson csfd

The TrickÚplně nejlepší narozeninyThe Rizen: PossessionMezihra v PrazeThe RizenBloodSmutky slečny AustenovéTerkel má problémBottom Live 2003: Weapons Grade Y-Fronts TourBottom 2001: An Arse OddityThe ManVelký blázinec v malém hoteluJack and the BeanstalkBottom Live 3: Hooligan's IslandBottom Live: The Big Number 2 TourMladý Indiana Jones: Tajemství pavího okaBottom LivePapežem proti své vůliNews HoundsJezte boháčeDangerous Brothers Present: World of DangerHonest, Decent & TrueThe SupergrassKevin Turvey: The Man Behind the Green DoorBoom Boom, Out Go the LightsPod psaŠpion mezi přáteliTichá dohodaVraždy v MidsomeruZnovu do normáluBancroftováOut of Her MindSave MeSmrt v rájiCheat


Aktualizace osobnostního profilu Adrian Edmondson: 17.11. 2023 21:00