Dot-Marie Jones 60 let


Dorothy-Marie "Dot" Jones (narozena 4. ledna 1964 v Turlocku, Kanada) je atletka a televizní herečka. Navštěvovala Kalifornskou státní univerzitu Fresno kde překonávala rekordy ve vrhu koulí. Dorothy je také 15 násobná světová mistrině v ruční páce. V současné době má peroidickou roli v muzikálu GLEE jako Shannon Beiste, pro kterou byla nominovaná na EMA Awards 2011 za Nejlepší hostující herečku.

Její první role byla v seriálu KNIGHTS AND WARRIORS, který byl ukončený hned po první sezóně. Poté následovalo několik malých rolí v televizních seriálech. To vše mezi lety 1990-2000. Zatím co byla už tak trochu herečkou, stále se účastnila mistrovství v páce. V roce 1995 její bisepsy měří 44,45 cm.

Její první větší role po Knights and Warriors byla v populárním sitkomu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY. Tam se v titulkách objevila již pod pseudonymem "Dot". Objevila se v pěti epizodách druhé sezóny. Další zlom její kariéry nastal v dětské show LIZZIE MCGUIRE, kde hrála trenérku Kelly. Od té doby se objevila v populárních show jako jsou PLASTICKÁ CHIRURGUE S.R.O, ZOUFALÉ MANŽELKY, ÚTĚK Z VĚZENÍ a mnoho dalších.

Dot Jones se stala fanynkou Glee a začla spolupracovat se spolutvůrcem této show, který jí obsadil do role trenérky Shannon Beiste. Hrála i v několika filmech jako DOKTOR FLASTR, POKREVNÍ BRATŘI, HOLKY V BALÍKU a její zatím poslední filmový projekt je ZKAŽENÁ ÚČA.


4.1.1964
Turlock, California, USA
Dot-Marie Jones csfd

The Collector 3Bar Fight!BrosRattled!Weird: The Al Yankovic StoryGolden ArmSvatba na Jamajce3 from HellRag DollTam, kde i tráva je zelenějšíDead Women WalkingHurricane Bianca: From Russia with HateHříšné pohledyI'm OKWhite TPrison Break: The Final BreakColumbus DayPretty/HandsomeExpert na vraždu: Vražda na fakultěFalešný castingHolky v balíkuNational Lampoon's PuckedThe Enigma with a StigmaMladý pilotTrashStray DogsPokrevní bratřiDoktor FlastrTeror v ženské vězniciThe CourtyardV plamenechAmerican Horror StoryGoldbergoviDoktořiHalfwayZelenáčDoubtTaková moderní rodinkaTeachers2 $ockyPanenka JaneGlee


Aktualizace osobnostního profilu Dot-Marie Jones: 17.11. 2023 22:36