Popeck 87 let


Francouzský herec a komik řečený Popeck, se narodil 18. května 1936 v Paříži jako Judka Herpstu alias Jean Herbert. Otec byl rumunský veterán z 1. světové války, matka byla Polka. Judka se narodil jako druhé dítě židovským emigrantům. Během 2. světové války byl přidělen k sdružení OSE (Œuvre de secours aux enfants), které pomáhalo pronásledovaným židům, a umístěn v domově pro židovské děti. Jeho matka byla deportována zpět do Polska a následně vyhlazena v Osvětimi. Malý Judka si pomalu zvykal na nový život a v prostředí OSE zůstal až do svých osmnácti let, kde se i následně vyučil tesařem. Jeho vrstevníci mu začali říkat Jean, což mu nakonec zůstalo. Po vyučení chvíli podnikal - měl obchůdek s pánským spodním prádlem.

V roce 1973 dostal filmovou nabídku od Gérarda Ouryho na film RABÍN JÁKOB, kde sehrál pouze menší roli s ohledem na komika Funèse. Dále se objevil např. ve filmech KRÁST SE MUSÍ UMĚT (1975) od Jacquese Besnarda, kde si zahrál po boku Jeana Lefebvra nebo v romantické komedii BRATRANEC A SESTŘENICE (1975) od Jean-Charlese Tacchella. V roce 1980 nadaboval animovanou pohádku KRÁL A PTÁK natočenou na motivy dánského pohádkáře H. Ch. Andersena. V roce 2002 si zahrál menší roli ve válečném snímku PIANISTA, o polských židech, kde titulní úlohu hraje postava Władysława Szpilmana.

V roce 1984 nahrávací společnost EMI Group nahrála jeho píseň La Danse du Schmock, která vyšla jak na gramo desce, tak později na CD. Popeck je také autorem knih Popeck raconte (r.v. 1979), Je veux bien qu'on rie, mais pas qu'on se moque (r.v. 1987) a On n'est pas des sauvages (r.v. 2002). Komik - nynější děkan francouzského humoru je ženatý a má dvě děti. S veřejností a svým publikem se rozloučil v roce 2011, kdy uspořádal turné s názvem C'est la dernière fois !, které vzal přes Francii, Belgii, Švýcarsko a Izrael. Ovšem vzhledem k úspěchu své poslední reprízy se rozhodl vystupovat až do roku 2013.


18.5.1936
Paříž, Île de France, Francie
Popeck csfd

Simon KonianskiPianistaLa Rêverie ou le mariage de SylviaL'angelo con la pistolaBouřlivý životNádražíBanana's boulevardNe prends pas les poulets pour des pigeonsAdam et ÈvePère Noël et filsT'es folle ou quoi ?Král a ptákLes GivrésChristophe ColombLe GuêpierBratranec a sestřeniceKrást se musí umětRabín JákobThemrocLe Chien fouL'académie des 9Chéri-BibiQue ferait donc Faber ?Les Compagnons de BaalStarsLes Rendez-vous du dimancheLe Grand échiquier


Aktualizace osobnostního profilu Popeck: 25.3. 2024 14:06