Eleonora Rossi Drago (1925 - 2007)


Eleonora Rossi Drago se narodila v italském Janově 23.9.1925 jako Palmina Omiccioli v rodině námořního kapitána. Již ve svých sedmnácti letech se provdala (manželem byl pan Rossi) a porodila dceru Fiorellu. Manželství ovšem nevydrželo. Palmina po té začala pracovat jako manekýnka obchodního domu a začala i s návrhy oděvů. Začala rovněž soutěžit v soutěžích krásy a v roce 1947 na Miss Itálie skončila na čtvrtém místě (Gina Lollobrigida byla třetí a soutěž vyhrála Lucia Bose). V této době začal Palminu zajímat svět filmu. Přestěhovala se do Říma a od roku 1949 začala dostávat malé filmové role.

Pro svou plynulou kariéru byla nucena přijmout provokativnější role nižší kvality, role s důrazem na její fyzické vlastnosti. V šedesátých letech se objevila v historických filmech DAVID E GOLIA (1960), ROSMUNDA E ALBOINO (1962), nebo například v koprodukčním hororu DER TEPPICH DES GRAUENS (1962). Další koprodukční snímek oceněný Zlatým Medvědem bylo drama LÁSKA VE DVACET LETECH. Eleonora si postupně získala respekt jako vynikající herečka a úspěch slavila zejména ve filmech, které režírovali Luigi Comencini a Michelangelo Antonioni. Nikdy však ale nedosáhla světové proslulosti jako Gina Lollobrigida či Sophia Loren. V sedmdesátých letech se objevila ještě ve verzi slavného románu Oscara Wildea DORIAN GRAY (1970) a v italsko-španělském snímku NELLE PIEGHE DELLA CARNE (1970).

Eleonora Rossi Drago ztvárnila přibližně sedmdesát různých filmových rolí. V roce 1960 byla oceněna na Mar del Plata Film Festivalu jako nejlepší herečka za roli Roberty Parmesan ve snímku BOUŘLIVÉ LÉTO (1959). Za stejnou roli obdržela ve stejném roce i Stříbrnou stuhu. V roce 1973 se provdala za sicilského obchodníka Domenico La Caveru a odstěhovali se do Palerma. Zde na Sicílii, také 2. prosince 2007 zemřela ve věku 82 let na krvácení do mozku.


23.9.1925
Genova, Itálie
2.12.2007
Palermo, Sicílie, Itálie
Eleonora Rossi Drago csfd

Ben Webster: The Brute and the BeautifulDorian GrayNelle pieghe della carneCamille 2000Età del malessere, L'El último sábadoBibleMano di vellutoChaloupka strýčka TomaEl diablo también lloraIl segreto del vestito rossoIo uccido, tu uccidiAmore facileIl disco volanteL'idea fissaSe permettete parliamo di donneTreno del sabato, IlSmrtící oko CejlonuWounds of HungerDer Teppich des GrauensDobyvatelův mečDon giovanni della Costa Azzurra, IHipnosisLáska ve dvaceti letechTiro al piccioneČerná dušeCaccia all'uomoDavid e GoliaDie rote HandGarçonnière, LaL'ImpiegatoPod deseti vlajkamiSchlußakkordBouřlivé létoDagli Appennini alle AndeVacanze d'invernoZatracený malérCesta dlouhá jeden rokDej si pozor, La Toure!Fric, LeNeznámý v pozadíSuor LetiziaIl prezzo della gloriaKeanDonne soleNapoléonPrezzo della gloria, IlPřítelkyněPřípad MauriciusTřikrát ženaSchiavitùVestire gli ignudiFiammata, LaI sette dell'orsa maggioreLa Tratta delle biancheSensualitàVerginitàDue sorelle amanoPersiane chiuseTre storie proibite


Aktualizace osobnostního profilu Eleonora Rossi Drago: 2.11. 2023 04:49