Nicholas Saputra 40 let


Nicholas Schubring Saputra se narodil 24. února 1984 v Jakartě, jako jediný syn indonéské matce a německému otci. Na střední škole se ukázal jako velmi inteligentní, díky čemuž byl dokonce jeden ze tří nejlepších studentů v celé Jakartě. V 18 letech jej objevil agent modelingové agentury, když hrál na basebalovém turnaji. Začal se tedy profesionálně věnovat modelingu a po nějaké době si jeho fotky v časopise všimla producentka Mira Lesmana. Ta se rozhodla obsadit jej do hlavní role ve svém novém filmu ADA APA DENGAN CINTA? (What's Up with Love?, 2002). Z toho se nečekaně stal obrovský hit a jeden z nejůspěšnějších indonéských filmů všech dob. Ze Saputry se díky tomu okamžitě stala hvězda nejen v indonésii ale i okolních zemích. Díky tomu začal rychle dostávat nabídky na další role, včetně seriálového pokračování AADC.

Poté se více věnoval studiu a v roce 2007 splnil slib, jež dal svému otci a dokončil studium architektury na Universitas Indonesia. Následně se poprvé ukázal v nové úloze, jako moderátor hudební televize Channel [V]. Vrátil se však i na plátna kin, rolí v komedii 3 HARI UNTUK SELAMANYA (Three Days to Forever, 2007). Po dokončení školy se začal více věnovat herectví a roku 2008 se tak objevil hned ve třech filmech. V DRUPADI se již potřetí octl pod taktovkou režiséra Riri Rizi a drama 3 DOA 3 CINTA (Pesantren: 3 Wishes 3 Loves) opět posbíralo množství ocenění z festivalů. V roce 2011 dokončil dva filmy, historické drama SARINAH a POSTCARDS FROM THE ZOO.

Nicholas Saputra je znám jako velmi vybíravý herec, jenž si dává pozor na své soukromí. Ke všem svým rolím přistupuje velmi odhodlaně, díky čemuž několikrát vyhrál ocenění za nejlepšího herce. Kromě hraní, modelingu a moderování se také objevil jako porotce na několika filmových festivalech. Mimoto rád cestuje, především po ostrovech své rodné Indonésie a od mala touží hrát v rockové kapele.


24.2.1984
Jakarta, Indonésie
Nicholas Saputra csfd

Sayap-Sayap PatahParanoiaMotel AcaciaAruna & LidahnyaAda Apa Dengan Cinta? 2InterchangePendekar Tongkat EmasCinta dari WamenaO čem nemluví, když mluví o lásceSomeone's Wife in the Boat of Someone's HusbandKebun binatangSarinah3 doa 3 cintaCinta setamanDrupadi3 hari untuk selamanyaGieJanji JoniArisan!Biola tak berdawaiAda apa dengan cinta?Piknik PesonaThe Year of Living VicariouslyHulahoop SoundingsSemesta


Aktualizace osobnostního profilu Nicholas Saputra: 18.3. 2024 17:08