Odeya Rush 26 let


Odeya Rush (hebrejsky: אודיה רש) se narodila 12. května 1997 ve městě Haifa v Izraeli. Tato drobná, 161 cm vysoká dívka s výraznýma modrýma očima pochází z rodiny židovského vyznání a její jméno v hebrejštině znamená „Díky Bohu". Přesto, že se narodila v Izraeli, je Odeya Rush americkou herečkou, neboť její rodina se v roce 2006 přestěhovala do USA, když zde její otec Shlomo Rush získal práci bezpečnostního poradce. Původně žili v Birminghamu v Alabamě, později se přestěhovali do New Jersey a nyní žije celá rodina v Los Angeles. Odeya má šest bratrů, z nichž jsou dvoje dvojčata. Kromě herectví, zpěvu a tance má ráda také cyklistiku a plavání.

Velkou změnu v životě Odeyi Rush přinesl telefonát od režiséra a scénáristy Petera Hegese, ve kterém jí sdělil, že pro ni má její první roli v celovečerním filmu, a to roli Joni Jerome, nejlepší kamarádky hlavního hrdiny ve filmu Neobyčejný život Timothyho Greena(Odd Life of Timothy Green). Tato role jí přinesla velké herecké zkušenosti a velmi ji posunula v jejím hereckém vývoji, ale obohatila i její život. Sama o tom říká: „Bylo úžasné sledovat reakce diváků na tento film. Lidé plakali a smáli se současně. Byl to pro mne naprosto neskutečný pocit, když jsem zjistila, že jsem nějakým způsobem ovlivnila lidi. Nechala jsem děti, aby zjistily, že být jiný je naprosto v pořádku." Za roli Joni získala také nominaci v Young Artist Award 2012 jako „Nejlepší mladá herečka ve vedlejší roli v celovečerním filmu". Její herecký partner CJ Adams byl oceněn jako „Nejlepší mladý herec v hlavní roli v celovečerním filmu pod 10 let".

Velký úspěch ve filmu  Odd Life of Timothy Green přinesl Odeyi další nabídky v celovečerních filmech. Zahrála si roli Alyce Parker ve filmu We Are What We Are, roli Kyry ve filmu When the Devil Comes či roli Julie Goldberg ve filmu The Locals. Tyto filmy se teprve připravují a my se tedy můžeme těšit, jestli v nich Odeya potvrdí své nadání a zazáří stejně jako v Odd Life of Timothy Green. Největší očekávání však vzbuzuje její první hlavní role v celovečerním filmu Mary Mother of Christ, kde bude hrát mladou Pannu Marii. Uvidíme, zda jí tato role otevře další dveře v její herecké kariéře.

Odeya Rush je velkým talentem současné americké filmové tvorby. Uvidíme, zda se jí podaří prosadit se ve filmovém byznysu a zůstat stále tou poctivě a tvrdě pracující bojovnicí. Určitě budeme její životní i profesní osudy nadále sledovat a držet jí palce, aby i nadále byla příkladem pro mladé lidi v tom, že i v dnešní době se nadšení, houževnatost a tvrdá práce vyplatí a přináší úspěchy i v tak náročné oblasti, jako je herectví a filmový průmysl.


12.5.1997
Haifa, Izrael
Odeya Rush csfd

Dangerous WatersCha Cha Real SmoothRainbow FloorUmmaPink Skies AheadSněží, sněží...Já, knedlíčekPodezřelýLady BirdModlitba lovceNová šanceVážený diktátoreSkoro přáteléHusí kůžeSee You in ValhallaDárceTakoví jsmeNeobyčejný život Timothyho GreenaBaalat HaChalomotLarry, kroť seZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiDolly Parton - Girl in the MoviesHarry Nathan: RooftopsHollywood InsiderTeen Choice Awards 2014Piper's Picks TVKimora - Life in the Fab Lane


Aktualizace osobnostního profilu Odeya Rush: 30.10. 2023 19:25