Michelle Phillips 79 let


Americká zpěvačka, skladatelka, herečka a bývalá modelka Michelle Phillips se v polovině 60. let proslavila jako zpěvačka v kapele Mamas a Papas. U kritiků byl její hlas široce uznávaný a časopis Time ho označil za nejčistší soprán v populární hudbě.

Po rozpadu Mamas a Papas a jejím rozvodu s Johnem Phillipsem přechází Michelle k herectví a její první vedlejší role byla ve filmu The Last Movie (1971). Poté byla obsazena v kritiky uznávaném krimi Dillinger (1973), za což byla nominována na cenu Zlatý glóbus za nejslibnějšího nováčka. V roce 1974 měla hlavní role ve dvou televizních filmech: ve zločineckém filmu Smrtící komando a v dramatu The California Kid, ve kterém si zahrála s Martinem Sheenem.

Během 70. let se objevila ve větších i menších rolích v po měrně velkém množství filmů a mezitím vydává svůj jediný sólový debut, album „Victim of Romance“. V průběhu 80. let a 90. let nezpomaluje a krom televizních i celovečerních filmů se začíná objevovat i v oblíbených seriálech. 170cm vysoká Michelle v průběhu roku 2000 otevřeně kritizovala Bushovu administrativu a obhajovala legalizaci rekreačního konopí.


4.6.1944
Long Beach, California, USA
Michelle Phillips csfd

Úžasný HaroldDěti AmerikyHarry + MaxJane White Is Sick & TwistedMarch919 Fifth AvenueLost in the Pershing Point HotelThe Price of AirSweetwaterJedNikdo nic neřeklRubdownČas pomstyNůžkyKeep on RunningMike Hammer: Murder Takes AllRáj detektivůSázkařAssault and MatrimonyAmerican AnthemStark: Mirror ImageCovenantSecrets of a Married ManMurder Me, Murder YouMoonlightSavage HarvestThe Man with Bogart's FacePokrevní příbuzníUsers, TheValentinoŠampónDeath Squad, TheThe California KidDillingerThe Last MovieSedmé nebeAbbyAll About UsVšichni starostovi mužiSedm statečnýchTakový je životDiagnóza vraždaPopularProvidenceTwice in a LifetimeBeverly Hills 90210Loď lásky


Aktualizace osobnostního profilu Michelle Phillips: 19.4. 2024 04:34