Petr Borovec


Petr Borovec je jediným synem otce grafika a matky učitelky a narodil se 21.9.1984 ve Skalici. Své dětství i mládí prožil ve Strážnici, proslulém to městě folklorních tradic Jižní Moravy a domovské scéně celosvětově známých folklorních slavností, zaměřených na lidový tanec. Ve Strážnici chodil na základní školu a vystudoval zde i střední odbornou školu. Několik let po maturitě se mu podařilo splnit si svůj sen, když byl přijat na obor činoherního herectví pražské DAMU. Jako host se zde účastnil absolventské hry vyššího ročníku Kazimír a Karolína v divadle DISK.

Podílel se na několika divadelních a krátkometrážních filmových pracích svého kamaráda a všestranného filmového nadšence Ondřeje Hudečka (také ze Strážnice), z nichž doposud nejúspěšnějším se stal krátký studenský film O-RING, který byl po letech neúčasti českého kandidáta vybrán do soutěže 7. ročníku Festivalu krátkých filmů Praha.

Petr Borovec csfd

LOVEníCyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů50°10'53.468Ohnivý kuřeVinařiCyril a Metoděj - Apoštolové SlovanůPanMámaŽítkovské bohyněHej, Mistře!Kazimír a KarolínaMilosrdná ležFuriantO-RingStopy v kalužíchMezi COOLkyMezi půlkyVrabci v hrsti


Aktualizace osobnostního profilu Petr Borovec: 14.3. 2024 21:04