Mijanou Bardot 85 let


Vzhledem k příjmení Bardot není těžké uhodnout, s kým je Mijanou Bardot příbuzná a tím se vysvětluje i její snadná cesta před filmové kamery. Mijanou, vlastním jménem Marie-Anne, se narodila v Paříži do dobře situované a umělecky založené rodiny, její starší sestrou je kdysi největší francouzská filmová hvězda Brigitte Bardot (*1934). Mijanou stejně jako Brigitte navštěvovala klášterní školu.

V letech 1957-1958 hrála Mijanou Bardot v dalších pěti filmech, jen výjimečně ale dostala větší příležitost. Jednu z hlavních rolí hrála v adaptaci starší literární předlohy RAMUNTCHO (1958), kde se objevila s velkými hvězdami předválečných kin, v italsko-francouzské koprodukci pak natočila dobrodružný film PIRÁT Z ČERNÉHO KRAHUJCE (Il piara delle Sparviero nero, 1958). Filmy, v nichž hrála, ovšem patřily spíše k okrajové produkci, takže mezi skutečné hvězdy se jí proniknout nepodařilo, natož aby mohla konkurovat své starší sestře. Zajímavé herecké obsazení doplnila v americké komedii SEX KITTENS GO TO COLLEGE (1960), je ale příznačné, že právě tady v mimoevropském prostředí byla na plakátech označena jako „sestra Brigitte Bardot“.

K práci před kamerou se vrátila až po několika letech s Rohmerovým filmem SBĚRATELKA (La collectienneusse, 1967). Tady hrál hlavní roli belgický herec Patrick Bauchau (*1938), který se stal jejm manželem; mají spolu dceru Camille. Mijanou Bardot se později věnovala psaní, byla mimo jiné spoluautorkou scénáře ke španělskému filmu PO POTOPĚ (Después del diluvio, 1970), v němž si zároveň zahrála hlavní roli po boku významného španělského herce Francisca Rabala.

V současné době žije Mijanou Bardot v Los Angeles, ale zatímco její manžel Patrick Bauchau je stále vytíženým filmovým a televizním hercem, ona se zdržuje v soukromí a filmová kariéra je stejně jako u starší sestry Brigitte již přes čtyřicet let minulostí.


5.5.1938
Paříž, Île de France, Francie
Mijanou Bardot csfd

Después del diluvioSběratelkaSex Kittens Go to CollegeRamuntchoC'est la faute d'AdamLe Pirate de l'épervier noirUne balle dans le canonJusqu'au dernierClub de femmesCinépanorama


Aktualizace osobnostního profilu Mijanou Bardot: 31.10. 2023 06:08