Anna-Maria Sandri 87 let


Italská herečka Anna-Maria Sandri se ve světě filmu objevovala jen krátkou dobu v první polovině padesátých let, stihla ale natočit filmy v Itálii, Francii, Německu i Velké Británii. Narodila se v Římě jako Anna Maria Materzanini a již jako dítě se pod svým skutečným jménem objevila v dramatu LA MORTE CIVILE (1942). Záři filmových reflektorů se pak načas vzdálila, ale v sedmnácti letech ji jako studentku architektury znovu objevili hledači nových talentů. Do podružné role v adaptaci starší literární předlohy KDO JSI BEZ HŘÍCHU… (Che i senza peccato…, 1952) ji pak obsadil Raffaello Matarazzo.

V celoevropském měřítku Annu-Marii Sandri nejvíce zviditelnila postava dcery šejka v britském dramatu ČERNÝ STAN (The Black Tent, 1956) odehrávajícím se za druhé světové války v Lybii. Přestože měla slušně nastartovanou kariéru mezinárodních rozměrů, sama nebyla se svými výsledky před kamerou spokojena, ostatně její výkony z posledních filmů nepotvrdily slibné začátky v Itálii, takže ve dvaceti letech se rozhodla dobrovolně s herectvím skoncovat. Koncem padesátých let se provdala do Ameriky a z manželství se jí narodily tři děti. Anna-Maria Sandri dnes žije ve Spojených státech.


10.8.1936
Řím, Lazio, Itálie
Anna-Maria Sandri csfd

The Black TentFortune carréeGriff nach den SternenTerza liceoČervený a černýCapitan FantasmaLa provincialeZátěž nevinnostiMorte civile, La


Aktualizace osobnostního profilu Anna-Maria Sandri: 4.10. 2023 01:03