Olga Georges-Picot (1940 - 1997)


Francouzská herečka Olga Georges-Picot pocházela z významné rodiny, její otec Guillaume Georges-Picot působil v diplomacii a po druhé světové válce byl stálým zástupcem Francie v Radě bezpečnosti OSN, matka pocházela z Ruska. Do rodiny patří také bývalý francouzský prezident Valéry Giscard d'Estaing (*1926). Olga se narodila v Šanghaji, podle aktuálního působení svého otce pak vyrůstala v různých zemích v Asii a jižní Americe. Ve Francii se usadila počátkem šedesátých let, kdy se začala uplatňovat jako modelka, souběžně studovala herectví a dostala i první nabídky od filmu, mihla se v povídkovém snímku PAŘÍŽANKY (Les parisiennes, 1962), objevila se také v televizi.

Ačkoli byla Olga Georges-Picot nepochybně nadaná, v následujících letech dostávala již jen menší role, které navíc těžily z jejího vzhledu než hereckých schopností. To navíc vyústilo v její účast v pokleslém erotickém žánru (GOODBYE, EMMANUELLE, 1977), mezitím se ale televizním divákům připomněla menšími party v seriálech o komisařích Maigretovi a Moulinovi. Před filmovou kamerou stála naposledy jako matka hlavního hrdiny ve filmu REBELOTE (1982), poté se ještě párkrát objevila v televizi.

Od konce osmdesátých let žila Olga Georges-Picot zcela mimo zájem médií a je pravděpodobné, že nulové pracovní nabídky byly příčinou její narušené psychiky, která nakonec herečku přivedla k tragickému konci. V červnu 1997 spáchala sebevraždu.


6.1.1940
Shanghai, Čína
19.7.1997
Paříž, Île de France, Francie
Olga Georges-Picot csfd

RebeloteBrigade mondaineGoodbye, EmmanuelleDěti nenávistiLáska a smrtPersecutionSultan à vendreDen ŠakalaFéminin-fémininLa RévélationLe Feu aux lèvresLes Confidences érotiques d'un lit trop accueillantPostupné propadávání rozkošiUn homme libreMuž, který přestal kouřitLa CavaleConnecting RoomsMuž, který pronásledoval sám sebeCatherineMiluji tě, miluji těOther People, TheSbohem příteliSummitDva na cestěPařížankyPeter StrohmHříchyLili, petit à petitČerná ovceRingstraßenpalaisKomisař MoulinHärte 10Orson Welles' Great MysteriesLes Dernières Volontés de Richard LagrangeThibaudVyšetřovaní komisaře MaigretaPoly


Aktualizace osobnostního profilu Olga Georges-Picot: 5.4. 2024 08:18