Zahi Hawass 76 let


Dr. Zahi Hawass (narozen 28. května 1947, Damietta, Egypt) je generálním tajemníkem Nejvyšší rady pro památky Egypta (SCA), je jedním z předních světových egyptologů a v posledních letech se stal pro své časté vystupování v dokumntárních pořadech o egyptské civilizaci mezinárodně známým i mimo archeologické kruhy.

"Egyptian Pioneer Award," španělská egyptologická společnost2002 - Dr. Hawass byl oceněn španělskou egyptologickou  společností jako jeden z pěti "egyptských ženistů," spolu s Naguib Mahfouz, Omar Sherif, Umm Kalthoum, a Ahmed Zuweil. Explorer-in-Residence, National Geographic Society2001 - Dr. Hawass byl vybrán National Geographic Society jako Explorer-in-Residence jako uznání jednoho z největších světových předních vědců a badatelů. Stříbrná medaile, Ruské akademie přírodních věd2001 - Ruská akademie přírodních věd ocenila Dr. Hawasse stříbrnou medailí a členství v akademii. Mellon Fellowship, University of Pennsylvania2000 - Dr. Hawass byl vybrán pro Mellon Fellowship z University v Pennsylvanii. Golden Plate Award od americké akademie pro úspěch2000 - Americká akademie pro úspěch předala Dr. Hawassovi cenu Golden Plate, která oceňuje jedince za vynikající výkony jako "zástupce mnoha lidí, kteří vynikají" ve svých oborech. First-Class Award v umění a věd1998 - Egyptský prezident Hosní Mubarak ocenil Dr. Hawass s touto cenou, která je jednou z nejprestižnějších v Egyptě, jako uznání jeho úsilí o obnovení Velké sfingy v Gíze. "Pride of Egypt" 1998 - Dr. Hawass byl oceněn "Pride of Egypt" toto ocenění je od členů zahraničního tisku v Egyptě jako uznání jeho úspěchů v archeologii. Fulbright Fellowship1980 - Zahi Hawass získal Fulbrightovo stipendium ke studiu na University of Pennsylvania, kde získal doktorát v roce 1987.


28.5.1947
Damietta, Egypt
Zahi Hawass csfd

Cleopatra: Her Real StoryNepoznané: Ztracená pyramidaOrgullo de QuisqueyaPříběhy civilizacíSecrets of GizaVýroční speciál 100 let krále TutanchamonaZtracené Tutanchamonovo město odhalenoEgyptské hrobky: Nejnovější objevyOmar Sharif, věčný kočovníkPoklady ve stínu pyramidRozbalené mumieÚdolí králů: Ztracené hrobkyPyramidy: Odhalená tajemstvíVetřelci dávnověkuRozluštěné tajemství Chufuovy pyramidyEgypt's Lost CitiesNefertiti - Záhada královniny mumieRamesse III. - Záhada královy mumieEgyptská záhadaHon na mumieOdkrytý Egypt2012: Tajemství zániku světaEgyptské mumie zvířatEgyptské podsvětí - Stezka na věčnostOdhalená tajemství starověkuTutanchamonEgypt: Nové objevy, pradávné záhadyZapomenutá pyramidaDějiny písmaEgypt: Tajemství ztracené královnyNefertiti: Egyptská královnaOdhalení Egyptských ZáhadPodzemní městaBudování říšeObjev nové hrobky v EgyptěObjevování pravdyInto the Great PyramidNové objevy ve starém EgyptěEmpires: Egypt's Golden EmpireTutanchamonovo prokletíDalší záhady světaTajemstvi pyramid


Aktualizace osobnostního profilu Zahi Hawass: 10.11. 2023 17:10