Harry Melling 35 let


Britský herec Harry Edward Melling se narodil do umělecké rodiny Troughtonů, z níž pochází jeho matka. Jeho pradědečkem je proto herec Patrick Troughton, který ztvárnil druhého Doktora v kultovním britském seriálu Doctor Who, strýcové David Troughton a Michael Troughton, a také jeho bratranec Sam Troughton, jsou rovněž herci. Převážně se ale všichni věnují divadlu a televizní tvorbě. Už odmalička se Harry chtěl připojit ke svým slavným příbuzným a stát se umělcem.  Zlomem pro něj bylo vystoupení jeho strýce Davida v Shakespearově hře „Bouře“, kterou viděl asi v šesti letech. Harryho naprosto fascinovala představa, že se člověk může díky herectví na chvíli stát někým jiným a o jeho budoucnosti tak bylo rozhodnuto.

Krátce navštěvoval London Academy Of Music and Dramatic Art (LAMDA), kterou ale nedokončil, jelikož dostal divadelní nabídku přímo z Royal National Theatre v Londýně. V následujících letech si z divadelních prken občas odskočil do televizního seriálu nebo do krátkého filmu. Až od roku 2016 začíná Harryho plnohodnotná filmová kariéra jakožto dospělého herce. V dobrodružném snímku Ztracené město Z (2016) ztvárnil Williama Barclayho a zahrál si spolu s Robertem Pattinsonem, Tomem Hollandem nebo Siennou Miller. Poté byl obsazen do povídkového filmu bratří Coenů Balada o Busteru Scruggsovi (2018) a následně do dramatu Waiting for the Barbarians (2019) natočeného podle stejnojmenné knižní předlohy od jihoafrického autora J. M. Coetzeeho. Epizodně se objevil také v populárním fantasy seriálu Jeho temné esence (2019).

Roku 2020 se objevil hned v několika snímcích z produkce Netflixu. V thrilleru Ďábel ztvárnil evangelického kněze Roye Lafertyho a opět se na plátně potkal s Tomem Hollandem a Robertem Pattinsonem. V akčním filmu Old Guard: Nesmrtelní hrál postavu Merricka, ale film se nedočkal velké odezvy od diváků ani od kritiky. Posledním z trojice je velmi úspěšná mini sérii Dámský gambit, kde Harry sekundoval Anye Taylor-Joy v hlavní roli nadané šachistky.

Co se týče soukromí, to si Harry pečlivě střeží a sociální sítě používá pouze k pracovním účelům. Jedna z mála věcí, které o něm fanoušci ví, je to, že stále žije v rodném Londýně se svou přítelkyní.


13.3.1989
Londýn, England, Velká Británie
Harry Melling csfd

ShoshanaBledé modré okoPlease Baby PleaseThe Tragedy of MacbethOld Guard: NesmrtelníSay Your PrayersĎábelČekání na barbaryBalada o Busteru ScruggsoviBrankářVálka vynálezcůZtracené město ZJoe MistryHarry Potter a Relikvie smrti - část 1Harry Potter a Fénixův řádFriends and CrocodilesHarry Potter a vězeň z AzkabanuHarry Potter a Tajemná komnataHarry Potter a Kámen mudrcůDámský gambitJeho temné esenceVálka světůTři mušketýřiJá, WilliamMerlinCreating the World of Harry Potter, Part 1: The Magic BeginsCreating the World of Harry Potter, Part 2: CharactersHead to Shrunken HeadIMDb on the Scene - Interviews


Aktualizace osobnostního profilu Harry Melling: 31.10. 2023 14:46