Dennis Christopher 68 let


Dennis Christopher Carrelli se narodil 2.12.1955, matka byla Američanka, otec Ital. Což se může zdát téměř jako humorná skutečnost pro toho, kdo si Dennise pamatuje z filmu BREAKING AWAY (1976), jako Itálií posedlého cyklistu Davida Stollera. Ale nepředbíhejme.

V roce 1972 se objevil v téměř nezaznamenatelné roličce hippieho, ve Felliniho ROMA. V letech 1976-1978 přišlo pár malých televizních i filmových roliček, každopádně výrazněji na sebe Dennis upozornil až v roce 1979, kdy se objevil jako Ben Travis v dramatu THE LAST WORD, a ve výše zmiňovaném BREAKING AWAY, jako Dave Stoller. Ta role mu vynesla cenu BAFTA za nejslibnější talent roku, nominaci na zlatý Glóbus, a ještě mnoho dalších cen, i umístění v žebříčkách nadějných mladých hvězd.

Následovala role starým Hollywoodem posedlého mladíka, z něhož se vyklubal sériový vrah, ve filmu FADE TO BLACK (1980). Přišlo ještě pár hlavních rolí, ale i když Dennis Christopher hraje bez větší pauzy dodnes, jedná se většinou o více či méně vedlejší role, ve filmech i seriálech. Objevil se v seriálech jako CRIMINAL MINDS, CSI LAS VEGAS, DRZÁ JORDAN, nebo STAR TREK, a jeho zatím poslední rolí je Leonide Moguy v Tarantinově NESPOUTANÉM DJANGOVI.

Přestože se Dennis Christopher nikdy nestal oscarovým "plakátovým" idolem, je tento 180 cm vysoký blonďák zkrátka kvalitním hercem, a dost z jeho rolí stojí za zapamatování.


2.12.1955
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Dennis Christopher csfd

ZmizeníNespoutaný DjangoKrálovna LotNebezpečná samotaNine LivesZlatokopové na divoké řeceZuřivá myslSkeletonsMlčeníPoslední večírekAurora: Operace přerušenaBad English I: Tales of a Son of a BritSmrtící invazeBoys Life: Three Stories of Love, Lust, and LiberationMuž s elektronickým mozkem 2Curacao: Smrtící rájDoppelgangerNecronomiconWilling to Kill: The Texas Cheerleader StoryFalse ArrestKdo zabíjí nevinné manekýnkyMuž s elektronickým mozkemToA Sinful LifeFriendsFlight of the Spruce GooseJake SpeedSmrtící virusDidn't You HearPláč v bouřiOhnivé vozyFade to BlackA co dál...Kalifornské sněníPoslední slovoSvatba9/30/55Bernice Bobs Her HairRomaBlood and LaceThe Young GraduatesExprezident GravesProzíravostVzpomínkyMyšlenky zločinceKriminálka Las VegasDeadwood


Aktualizace osobnostního profilu Dennis Christopher: 5.11. 2023 09:40