Gail Russell (1924 - 1961)


Gail Russellová se narodila 21.září 1924 v chicagském Illinois, a když jí bylo 14, rodina se přestěhovala do Kalifornie. Tehdy jí to připadalo jako dovolená, ale život na východním pobřeží nebyl snadný. Bratr odešel do armády, a když rodina dala zálohu na byt, moc peněz nezbývalo. Matka jí doslova dotáhla na casting k hledačům talentů.

V roce 1949 se provdala za herce Guye Madisona a v tédobě se už alkohol začal projevovat i na jejím vzhledu. Manželství trvalo pět let a po snímku Air Cadet (1951) se na dlouho ztratila z filmového plátna. Paramount jí kvůli problémům s pitím odmítl prodloužit smlouvu. Ještě jednou se úspěšně vrátila před kamery ve westernu Seven men from now (1956) hned na to navedla v opilosti svůj cabriolet do jedné kavárny. Incidenty se opakovaly a ikdyž Gail chtěla s alkoholem bojovat, nikdo jí nepodporoval.

Osamělá, na dně, bez rodiny, bez dítěte, bez přátel, zemřela ve svém bytě 27.srpna 1961 ve věku pouhých 36 let. Oficiální příčinou byl infarkt, ale když jí našli byla podvyživená a kolem ní na podlaze ležela spousta lahví odlikérů a vodky. Pitva prokázala ztučnělá játra. Alkohol byl jen prostředkem a zbraní, modrookou krásku zabila vnitřní zranitelnost a neschopnost čelit trémě.


21.9.1924
Chicago, Illinois, USA
27.8.1961
Los Angeles, California, USA
Gail Russell csfd

The Silent CallNo Place to LandThe Tattered DressSedm mužů na zabitíAir CadetCaptain ChinaMimo zákonEl PasoSong of IndiaThe Great Dan PatchMoonriseNight Has a Thousand EyesWake of the Red WitchAnděl a banditaVariety GirlCalcuttaOur Hearts Were Growing UpThe Bachelor's DaughtersDuffy's TavernSalty O'RourkeThe UnseenLady in the DarkOur Hearts Were Young and GayThe UninvitedHenry Aldrich Gets GlamourManhuntThe RebelStudio 57Lux Video Theatre100 Years of John Wayne


Aktualizace osobnostního profilu Gail Russell: 18.10. 2023 01:12