Marjorie Weaver (1913 - 1994)   † 81 let


„Na děvče bez talentu jsem měla fantastickou kariéru. Neuměla jsem ani zpívat, ani tančit – ale dělala jsem obojí. Bylo to báječné – nic stresujícího, jen zábava“.

Společnost 20th Century Fox v ní spatřovala něco zvláštního a v roce 1936 s ní uzavřela smlouvu. Přesto se Marjorie zpočátku objevovala jen v malých roličkách sboristek, sekretářek, recepčních apod. Významnější role pak přišly ve westernu THE CALIFORNIAN, v romantických komediích SECOND HONEYMOON a KENTUCKY MOONSHINE nebo v komedii HOLD THAT CO-ED. Spolu s Alice Faye a Joan Davis pak vytvořila působivé herecké trio v komedii SALLY, IRENE A MARY – Marjorie zde ztvárnila roli Mary Stevens. Jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů pak předvedla v roli Mary Todd v kvalitním životopisném dramatu YOUNG MR. LINCOLN z roku 1939. Kromě komedií si zahrála také v mysteriózních thrillerech MURDER AMONG FRIENDS a MAN AT LARGE (oba z roku 1941).

O rok později z vlastního rozhodnutí společnost Fox opustila a zůstala na volné noze. Přestože podala dobrý výkon také jako Ruth Miller v dobrodružném filmu THE GREAT ALASKAN MYSTERY, natočila poté už jen několik málo snímků – posledním z nich byla komedie WE´RE NOT MARRIED! a na počátku 50. letech pověsila herectví na hřebík. V roce 1943 se provdala za obchodníka Dona Briggse, se kterým měla dvě děti – syna Joela a dceru Leigh. Marjorie zemřela v říjnu roku 1994 v texaském Austinu na mozkovou mrtvici ve věku 81 let.


2.3.1913
Crossville, Tennessee, USA
1.10.1994
Austin, Texas, USA
Marjorie Weaver csfd

We're Not Married!Fashion ModelLeave It to BlondiePardon My RhythmShadow of SuspicionThe Great Alaskan MysteryYou Can't Ration LoveLet's Face ItJust Off BroadwayThe Mad MartindalesThe Man Who Wouldn't DieFor Beauty's SakeMan at LargeMurder Among FriendsCharlie Chan's Murder CruiseMarylandMichael Shayne: Private DetectiveMurder Over New YorkShooting HighChicken Wagon FamilyThe Cisco Kid and the LadyThe Honeymoon's OverYoung Mr. LincolnHold That Co-edI'll Give a MillionKentucky MoonshineSally, Irene and MaryThree Blind MiceAli Baba Goes to TownBig BusinessHot WaterLife Begins in CollegeMelody for TwoOn the AvenueSecond HoneymoonThe CalifornianThis Is My AffairChina ClipperGold Diggers of 1937Here Comes CarterKing of BurlesquePolo JoeBoston BlackieBig TownHollywood Victory Caravan3 Days in Havana


Aktualizace osobnostního profilu Marjorie Weaver: 26.4. 2024 23:30