Adriana Ozores 64 let


Adriana Ozores Muñoz je jednou z nejuznávanějších a nejobdivovanějších španělských hereček. Narodila se v Madridu 21. května 1959.

Dcerou Antonia Ozorese je dnes známá herečka Emma Ozores (*2.2.1961), která je sestřenicí Adriany. Antonio měl Emmu s další herečkou Elisou Montés (*15.12.1936) a aby se tento rodinný klan ještě více zamotal, Elisa je sestrou dalších hereček, Emma Penella (2.3.1930-27.8.2007) a Terele Pávez (*29.7.1939). Už jen jako perlička je to, že jejich teta byla komediální herečka Teresita Silva. Kdybychom měli spočítat dohromady veškerá ocenění a nominace celé rodiny, budeme muset počítat v desítkách.

Tato biografie však patří Adrianě, která ve své kariéře spolupracovala s režiséry jako Gracia Querejeta, Miguel Albaladejo, Imanol Uribe či Gerardo Herrero. V televizní tvorbě jsme její herectví mohli obdivovat zejména v komediálním seriálu LOS HOMBRES DE PACO (2005-2010), kde se v roli Loly Castro objevila v 81 epizodách. Další, tentokráte mysteriózní seriál GRAN HOTEL (2011-2013), dal vyniknout hereckému umění Adriany ve všech dílech v roli Teresy. Jedná se jen o zlomek její televizní tvorby, ale tyto dva seriály jí učinily „nesmrtelnou". Díky prvnímu seriálu a roli Loly, byla nominována roku 2007 na cenu Atv Award a rok později získala cenu Zapping Award. Druhý seriál a role Teresy, znamenaly nominaci na Award of the Spanish Actors Union v roce 2012, o rok později již byla další nominace na tuto cenu „přetavena" ve vítězství. Ve stejném roce 2013, získala Adriana za tuto roli také cenu Iris Award v rámci Atv Awards 2013.

Za filmové role byla Adriana oceněna roku 2004 na Málaga Spanish Film Festivalu a to cenou Silver Biznaga a o rok později se stala vítězkou v rámci Spanish Actors Union a také obdržela CEC Award v rámci Cinema Writers Circle Awards. Všechny tři ocenění jsou za roli Tere v dramatu HÉCTOR (2004). Nejsou to ocenění jediná, nominována byla Adriana na různá ocenění zatím šestnáctkrát a čtrnáctkrát různá ocenění získala.


21.5.1959
Madrid, Madrid, Španělsko
Adriana Ozores csfd

Últimas voluntadesEl comensalInvisiblesThi MaiCerca de tu casaNo lo llames amor... llámalo XZrozeny, aby trpělyOsmička ve vztahuHeroinMetodaHéctorLa suerte dormidaEn la ciudad sin límitesNedočkavý alchymistaNijaký životEl paloAtaque verbalCuando vuelvas a mi ladoManolito GafotasPlenilunioPídele cuentas al reyLa hora de los valientesMoje první nocNiño nadie¿De qué se ríen las mujeres?Pták štěstíCura ya tiene hijo, ElLos zancosPan debajo del brazo, ElLoca historia de los tres mosqueteros, LaCristóbal Colón, de oficio... descubridorEl hijo del curaPadre no hay más que dosBrujas mágicasChulos, LosDos y dos, cincoEs peligroso casarse a los 60Queremos un hijo tuyo¡Qué gozada de divorcio!El canto de la cigarraLiguero mágico, ElEnergéticos, LosAlbaVelvet: NávratRabiaGrand Hotel


Aktualizace osobnostního profilu Adriana Ozores: 23.10. 2023 09:07