Babak Jalali 46 let


Narodil se v roce 1978 v severním Íránu a od roku 1986 žije převážně v Londýně. Získal titul bakalář v oboru balkánských a východoevropských studií a magisterský titul z politologie na londýnské univerzitě UCL. V roce 2005 absolvoval také magisterské studium na London Film School.

Babak Jalali byl zvolen jedním ze šesti rezidentů v rámci Cannes Film Festival Cinefondation Residence pro období 2006–2007. Během této stáže pracoval na svém filmu Frontier Blues. Film měl premiéru na Mezinárodním festivalu v Locarnu v roce 2009 a byl následně uveden na více než třiceti festivalech po celém světě, včetně Ghentu, Sao Paula, Stockholmu, Gijonu, Sofie, New Directors/New Films v New Yorku, San Francisku a Edinburghu. Film Frontier Blues získal cenu FIPRESCI na Mezinárodním filmovém festivalu v San Francisku.

Jako koproducent se podílel na filmu Bílý stín (režie Noaz Deshe), který byl uveden v premiéře na filmovém festivalu v Benátkách 2013 a získal cenu Lion of the Future za nejlepší debut. Film byl poté uveden v soutěži World Narrative Competition na filmovém festivalu Sundance 2014.

Za film Radio Dreams, který je jeho druhým celovečerním filmem, získal hlavní cenu Zlatého tygra na filmovém festivalu v Rotterdamu 2016. Aktuálně připravuje svůj třetí celovečerní film pod názvem Land.


19.4.1978
Gorgan, Írán
Babak Jalali csfd

FremontLandRadio DreamsFrontier BluesHeydar, yek Afghani dar TehranAmandaTeherán, město láskyShort Skin


Aktualizace osobnostního profilu Babak Jalali: 19.4. 2024 05:39