Glenda Farrell (1901 - 1971)


Glenda Farrell se narodila v městečku Enid v Oklahomě, její rodiče Charles a Wilhelmina byli irského a německého původu. Glenda měla ještě dva bratry, kterými byli Richard a Gene. Svou hereckou kariéru začala s divadelní společností již ve věku sedmi let. Do Hollywoodu přišla na konci éry němého filmu. Jako první jí nabídla smlouvu filmová společnost First National Pictures v červenci roku 1930. Glenda poté získala hlavní ženskou roli Olgy Stassoff v krimidramatu o vzestupu a pádu jednoho gangstera nazvaném MALÝ CAESAR, které režíroval Mervyn Leroy.

V roce 1921 se provdala za svého prvního manžela Thomase Richardse, se kterým měla syna Tommyho Farrella, který byl hercem převážně westernových filmů. Ani sny ale vztah nezachránil a manželé se v roce 1929 rozvedli. V roce 1941 se jejím druhým manželem stal doktor Henry Ross, který byl armádním lékařem ve službách generála Eisenhowera. Manželé spolu žili až do května roku 1971, kdy ve věku 66 let Glenda zemřela na rakovinu plic ve svém domě v New Yorku.


30.6.1901
Enid, Oklahoma, USA
1.5.1971
New York City, New York, USA
Glenda Farrell csfd

Tiger by the TailKissin' CousinsRoztržitý sanitářA String of BeadsBells of St. Mary's, TheUprostřed nociThe Girl in the Red Velvet SwingSecret of the IncasSusan Slept HereGirls in the NightApache War SmokeI Love TroubleLulu BelleMary LouHeading for HeavenEver Since VenusCity Without MenKlondike KateNight for Crime, ARozruch ve městěTwin BedsJohnny EagerTorchy Blane in ChinatownTorchy Runs for MayorBlondes at WorkExposedHollywood HotelPrison BreakStolen HeavenThe Road to RenoTorchy Gets Her ManBreakfast for TwoDance Charlie DanceFly Away BabySmart BlondeThe Adventurous BlondeYou Live and LearnGold Diggers of 1937Here Comes CarterHigh TensionLaw in Her Hands, TheNobody's FoolSnowed UnderGo Into Your DanceGold Diggers of 1935In CalienteLittle Big ShotMiss Pacific FleetTraveling SalesladyWe're in the MoneyDark HazardHeat LightningHi, Nellie!I've Got Your NumberKansas City PrincessMerry Wives of RenoThe Big ShakedownThe Personality KidThe Secret BrideBureau of Missing Persons


Aktualizace osobnostního profilu Glenda Farrell: 2.3. 2024 19:50