Justin Kurzel 49 let


Filmový a divadlení režisér a výtvarník. Absolvoval výtvarný kurz na divadelní škole NIDA a filmovou režii na umělecké škole Victorian College of Arts. Jeho závěrečný film Blue Tongue (2005) získal řadu ocenění za nejlepší krátkometrážní film 2005 včetně Ceny za nejlepší australský krátkometrážní film. Ve stejném roce začal pracovat v produkční společnosti Cherub Pictures. Režíroval videoklipy pro indie rockovou kapelu The Mess Hall, kterou založil jeho bratr Jed Kurzel.

MACBETH byl stejně jako Snowtown přijatý na festival v Cannes, dočkal se dobrých kritik a je považovaný za jeden z nejlepších britských filmů roku 2015. V té době měl Michael Fassbender ve vývoji několik let adaptaci světově známé herní série Assassin´s Creed. Již v době samotného natáčení Macbetha v první polovině roku 2014 se objevily první zprávy, že Justin Kurzel nejspíš nahradí předběžně domluveného Daniela Espinosu. Skutečně se tak i stalo a ASSASSIN´S CREED se v srpnu 2015 začíná natáčet na Maltě. Jde o první velkorozpočtový trikový Kurzelův film, i na tomto projektu spolupracuje Justin se svým bratrem Jedem, který má na starosti hudbu a s předním australským kameramanem Adamem Arkapawem.

Kurzelovy první dva značně divácky náročné filmy se vyznačují temným tónem a fascinací násilnými postavami.


3.8.1974
Gawler, South Australia, Austrálie
Justin Kurzel csfd

RuinNitramPravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandyAssassin’s CreedMacbethThe TurningSnowtownYou Am I: Friends Like YouBlue TongueDelugeIvan Lendl Never Learned to Volley


Aktualizace osobnostního profilu Justin Kurzel: 5.4. 2024 08:18