Hattie Morahan 45 let


Hattie Morahan se narodila do umělecké rodiny režiséra Christophera Morahana a herečky Anny Carteret. Její starší sestra Rebecca je divadelní režisérka. Hattie vystudovala na Frensham Height School a poté anglickou literaturu na New Hall, Cambridge. V době studií v Cambridgi hrála v několika divadelních představení studentů. Za roli Catherine, v Pohledu z mostu, získala v roce 1999 ocenění za nejlepší ženský herecký výkon na Národním studentském divadelním festivalu. V dalším představení Jak je důležité míti Filipa, od Oscara Wilda, si zahrála s Blakem Ritsonem.

Hattie se objevila v několika rozhlasových dramatech především na rozhlasové stanici BBC. Do televize se vrátila v roce 2003 seriálem BBC New Tricks. Následovaly seriály Bodies a Outnumbered. V roce 2007 si zahrála sestru Claru ve filmu Zlatý kompas. Přelomem v její herecké kariéře byla další spolupráce s BBC v roce 2008. V třídílné minisérii Rozum a cit, podle předlohy Jane Austen, ztvárnila Elinor Dashwoodovou. Za tuto roli získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon na 14. televizním festivalu v Šanghaji. V roce 2012 si zahrála v seriálu Eternal Law a rok později v jedné epizodě seriálu Vraždy v Midsomeru. V roce 2013 hrála ve dvou celovečerních filmech Ještě, že tě mám a Léto v únoru. Zde se potkala se svými hereckými kolegy z Rozumu a Citu, Danem Stevensem a Dominicem Cooperem.

Hattie Morahan je zasnoubená s hercem a režisérem Blakem Ritsonem, se kterým se seznámila v Cambridgi.


7.10.1978
Lambeth, Londýn, England, Velká Británie
Hattie Morahan csfd

Black DogLuther: Pád z nebesInvaze: Operace MincemeatEnola HolmesováVeřejné lžiKráska a zvířeAlenka v říši divů: Za zrcadlemPan HolmesJeště, že tě mámLéto v únoruČistá práceFool Me OnceÚnos letadlaBez vědomíV čísle 9My Mother and Other StrangersArthur & GeorgeBallot MonkeysThe OutcastVražedné šifryZákon a pořádek: Spojené královstvíVraždy v MidsomeruEternal LawVraždy v OxforduMoneyZ Lark Rise do CandleforduRozum a citBodiesAngela Carter: Of Wolves & WomenSense & Sensibility: Interview FeaturetteCutting EdgeLove HateToo Close to the Bone


Aktualizace osobnostního profilu Hattie Morahan: 1.11. 2023 08:03