Zdeněk Barták 69 let


Hudební skladatel a producent Zdeněk Barták studoval hudbu nejprve na Lidové škole umění - obor hra na klavír. Následovalo studium na Státní konzervatoři v Praze - hlavní obor skladba a zároveň hra na klavír a tubu. Již během studií začal působit v sestavě hudební skupiny Fontána se známým rockerem Pavlem Sedláčkem. Později zakládá vlastní skupinu, která doprovázela oblíbeného herce Jiřího Hrzána, se kterým několikrát objel republiku s velmi úspěšnými představeními, jako např. „Role, které jsem nehrál“ nebo „Drahé ženy a já“.

V roce 1989 se nicméně rozhodl koncertní činnost ukončit a plně se začíná věnovat filmové tvorbě, s níž již začal v roce 1976. Stává se především „dvorním skladatelem“ filmového režiséra Jaroslava Soukupa, kterému napsal hudbu k 17-ti jeho celovečerním filmům. Nejvíce ho ovšem proslavila hudba k velmi úspěšnému seriálu spisovatele a scénáristy Jiřího Stránského a režiséra Hynka Bočana Zdivočelá země (od r. 1997). Chytlavou titulní melodii ze seriálu nazpívali postupně Karel Černoch (píseň „Sen kovbojů“) a Marta Kubišová.


31.8.1954
Praha, Československo
Zdeněk Barták csfd

LežákyPiknikJak ukrást DagmaruŽabákByl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drakByl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!Zdivočelá zeměByl jednou jeden poldaSvatba upírůKamarád do deště II - Příběh z BrooklynuDiscopříběh 2Společenská hraDivoká srdceDiscopříběhPěsti ve tměLáska z pasážeZáchvěv strachuVítr v kapseDostihRomanetoDrsná PlaninaPolicie ModravaKdopak by se čertů bálZdivočelá zeměKajetán a Modrá liškaNemocnice na kraji města po dvaceti letech


Aktualizace osobnostního profilu Zdeněk Barták: 4.4. 2024 03:00