Darryl McDaniels 59 let


Americký hudebník a raper Darryl Matthews McDaniels je znám pod uměleckým jménem DMC. Jakožto zakládající člen hip hopové skupiny Run DMC je považován za jednoho z průkopníků hip hopové kultury.

Později však prodal své vybavení, jelikož jeho přítel a kolega Joseph Run Simmons koupil lepší vybavení. Poté, co se ještě ke skupině přidal Jam Master Jay, který měl pověst nejlepšího DJe v Queensu, bylo McDanielsovi řečeno, aby spíše více rapoval a od té doby přijal jméno DMC, což byla jeho přezdívka z dětství. V roce 1984 trio vydalo stejnojmenný debut, který se stal se velmi úspěšný v hiphopovém průmyslu. Úspěch skupiny stále rostl a svého vrcholu dosáhli třetím albem „Raising Hell“, které Run-DMC jmenovalo nejpopulárnější hiphopovou skupinou.

Během této doby začal DMC hodně pít a bylo o něm známo, že pije několik lahví likéru denně. Byl dvakrát zatčen za intoxikaci na veřejnosti i za řízení pod vlivem alkoholu. V 90. letech začal DMC trpět hlubokou depresí. Stal se extrémně nešťastným z přísné rutiny koncertování a z toho, že je daleko od své manželky a novorozeného syna. Bral léky na předpis a stále pil alkohol. Jeho hlas začal odcházet a později mu byla diagnostikována spasmodická dysfonie, což je hlasová porucha, která způsobuje nedobrovolné křeče svalů hrtanu.

Mezitím cítil DMC kreativní rozdíly s ostatnímy členy Run DMC. Jakožto dlouholetý fanoušek Beatles či Boba Dylana, chtěl přejít k pomalejšímu a jemnějšímu zvuku, který by vyhovoval jeho hlasu. Run však chtěl pokračovat v agresivním zvuku řízlým tvrdším rockem. Tyto neshody způsobily, že se DMC na albu „Crown Royal“ (2001) objevil jen na třech písních. DMC měl velké deprese a měl sebevražedné sklony. Když zaslechl v rádiu píseň „Angel“, rovněž adoptované zpěvačky Sarah McLachlan, došel k osvícenému závěru přehodnotit svůj život.


31.5.1964
Harlem, New York City, New York, USA
Darryl McDaniels csfd

Good Burger 2Roll bounceDeath of a DynastyKdo je kdoTougher Than LeatherWeCrashedKings from Queens: The Run DMC StoryAll Up in the BizCypress Hill: Insane in the BrainTo nejlepší z osmdesátekWho Is Stan Smith?Dark Side of the '90sHip Hop UncoveredHip Hop - Písně, které otřásly AmerikouI Want My MTV21 and DoneBreaking the BandReMastered: Kdo zabil Jam Master Jaye?To nejlepší z 80. letRed Til I'm Dead: Sammy Hagar's Rock-N-Roll Birthday BashHip Hop a jeho zrod80. léta: Dekáda inspiraceLegendy rockuMade in AmericaNěco z ničeho: umění rapuBusiness as Usual: The Exploitation of Hip HopUnsungThe Most Annoying Pop Songs.... We Hate to LoveImpact: Songs That Changed the WorldRun-D.M.C. and Jam Master Jay: The Last InterviewThe History of Rock 'n' RollBig Fun in the Big TownRage Against the Machine: Renegades of FunkNaughty By Nature: Hip Hop HoorayOnyx: SlamRun-D.M.C.: Down with the KingRun-D.M.C.: Christmas IsRun-D.M.C.: Christmas In HollisRun-DMC and Aerosmith: Walk This WayArtists United Against Apartheid: Sun CityRun-D.M.C. vs. Jason Nevins: It's Like ThatRun-DMC: Rock BoxMTV Video Music Awards 2023MTV 80s - Happy New Year from MTV 80s!The Wonderful World of Disney: Magical Holiday CelebrationUvedení do Rock-and-rollové síně slávy 2021MTV 80s - Top 50 Unforgettable 80s Music Videos!


Aktualizace osobnostního profilu Darryl McDaniels: 24.4. 2024 19:43