Claudia Jennings (1949 - 1979)


Claudia Jennings se vlastním jménem jmenovala Mary Eileen Chesterton. Rodina a přátelé jí přezdívali Mimi. Narodila se v Saint Paulu v Minnesotě 20. prosince 1949. Později se přestěhovala do Milwaukee veWisconsinu a poté do Evanstonu v Illinois, kde absolvovala v roce 1968 střední školu.

Po svém vystoupení v Playboyi se Claudia Jennings stala filmovou a televizní herečkou. Jejím prvním filmem byl film Jud (1971) - nízkorozpočtový nezávislý film o návratu vojáka z vietnamské války. Přestože film nevzbudil velký zájem veřejnosti, rozhodla se Claudia věnovat se herectví na plný úvazek. Většinou hrála v béčkových filmech.

V roce 1973 se objevila v jedné epizodě rodinného komediálního seriálu The Brady Bunch. Claudia Jennings se ucházela o roli v seriálu Charlieho andílci jako náhrada za Kate Jackson, ale roli nakonec získala Shelley Hack.

Od roku 1970 do roku 1975 žila se skladatelem a producentem Bobbym Hartem, ale po jejich rozchodu se její osobní život dostal na šikmou plochu. Začala užívat drogy a brzy se o ní začalo říkat, že je nespolehlivá. Jak se její užívání kokainu stupňovalo, její herecká kariéra začala klesat. Její poslední filmová role byla v kanadském dramatu Fast Company (1979).


20.12.1949
Evanston, Illinois, USA
3.10.1979
Malibu, California, USA
Claudia Jennings csfd

Fast CompanyObři se železnými pěstmiMoonshine County ExpressMuž, který spadl na ZemiSisters of DeathThe Great Texas Dynamite Chase'Gator BaitAndělé silnicThe Single GirlsWilly & Scratch40 CaratsGroup MarriagePostrach na kolečkových bruslíchStepmother, TheTrampa mortalJudThe Love Machine240-RobertLucanV ulicích San FranciscaCaribeMovin' OnBarnaby JonesCannonThe Brady BunchIronsideThe F.B.I.The David Frost Show


Aktualizace osobnostního profilu Claudia Jennings: 24.2. 2024 20:25