Malou Reymann 36 let


Mladá dánská herečka s kořeny v nizozemském Amsterdamu, celým jménem Malou Leth Reymann, si svůj herecký debut odbyla v televizním seriálu Ørnen (The Eagle). Tento kritiky velmi ceněný počin, který si odnesl rovněž ocenění soškou Emmy pro nejlepší neamerické drama vysílané na televizní obrazovce, tak posloužil jako ideální odrazový můstek k dalším pracovním nabídkám, které na sebe nenechaly dlouho čekat.

Jako jedna z hlavních představitelek nastupující herecké generace dánského filmu byla rovněž nominována na několik prestižních filmových ocenění, kromě vítězství svého krátkometrážního snímku 13 na Mezinárodním filmovém festivalu v Odense však zůstalo pouze u nominací (jak za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní, tak i ve vedlejší roli).

V roce 2008 byla vybrána, aby reprezentovala Dánsko v soutěži mladých talentů na prestižním filmovém festivalu v Cannes, kterého se v rámci soutěže mladých talentů zúčastnilo celkem 27 budoucích nadějí evropského filmu.

Kromě herectví se věnuje rovněž psaní scénářů a režii. Má bakalářský titul z Kodaňské univerzity v oboru Literární komparistika.


27.2.1988
Amsterdam, Noord-Brabant, Nizozemsko
Malou Reymann csfd

DirchLáska a zběsilostPotleskSpi, děťátko, spiBílá nocLivMostDen 2. sideKlovnØrnenPád mladého mužeUstyrligÚplně normální rodinaAfvejSeksten en halv time


Aktualizace osobnostního profilu Malou Reymann: 21.3. 2024 21:51