Margaret Mazzantini 62 let


Margaret Mazzantini se narodila 27.10.1961 v irském Dublinu. Margaret je dcerou italského spisovatele Carla Mazzantiniho a irské malířky Anne Donnelly. V Dublinu žila Margaret asi tři roky, pak se celá její rodina přestěhovala do Itálie, do Tivoli u Říma. V Římě také počátkem osmdesátých let absolvovala Národní akademii dramatických umění.

V literatuře debutovala románem Il Catino di Zinco (nakladatelství Marsilio 1994) se kterým se stala vítězkou „Opera Prima Rapallo-Carige“ a finalistkou „Premio Campiello“. S románem Non ti Muovere (Nehýbej se - 2002) získala ceny „Strega“ a „Grinzane Cavour“ (této knihy bylo prodáno téměř 2 miliony výtisků). S románem Venuto al Mondo (2008) získala roku 2009 „Premio Campiello“.

Její nejúspěšnější román NON TI MUOVERE byl filmován a režírován jejím manželem Castellittem. Castellitto společně s Penelope Cruz vytvořili hlavní role. Roku 2005 obdržela Margaret Stříbrnou stuhu a „Goya awards“. Obě ocenění byla za scénář k tomuto filmu NON TI MUOVERE. O rok dříve byla díky tomuto scénáři nominována i na Zlatý italský glóbus a na David di Donatello awards.

V roce 2003 obdržela Margaret z podnětu prezidenta republiky Rytířský řád za zásluhy italské republiky (Cavaliere Ordine al merito della Repubblica Italiana).


27.10.1961
Dublin, Irsko
Margaret Mazzantini csfd

Střepy láskyPříběh mého synaNehýbej seIl materiale emotivoFortunataLibero BurroFestivalIl cielo è sempre più bluQuando le montagne finisconoSouboj srdcíUn cane sciolto 2Fredda mattina di maggio, UnaAssassina, L'Nulla ci può fermareCuore di mammaDelitto, UnUn caso d'incoscienzaAntropofágLe flic de MoscouCommissario Corso, IlVideo Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape


Aktualizace osobnostního profilu Margaret Mazzantini: 3.11. 2023 04:55