Mary Arden (1933 - 2014)


Mary Dawne Arden je americká herečka známá zejména svou prací v italském filmu. Narodila se 30. července 1933 v Saint Louis v Missouri. Ve věku 12 let se stěhovala do New Yorku, kde navštěvovala uměleckou školu. V roce 1965 se vdala za herce Arthura Hansela (1931 – 2013), který ztvárnil několik rolí, také jako Mary, v amerických i italských filmech. Společně natáčeli v Itálii v šedesátých letech, odkud se v roce 1969 vrátili zpět do Ameriky. Koncem sedmdesátých let, se pak rozvedli.

V době pobytu v Evropě, měla kromě herecké kariéry, úspěšnou také kariéru modelky. Mary byla často na obálkách špičkových módních časopisů, včetně italského Vogue, Harper's Bazaar, Glamour, Mademoiselle, Bellezza, L'Art et la Mode či Novita. Objevovala se také v populárních fotorománech KILLING (SADISTIK). V roce 1971 pak již natáčela Mary na americkém kontinentu, a to mexický thriller LOS MARCADOS. Následně hrála v hollywoodském dramatu DOCTORS´ WIVES (1971).

Mary po ukončení herecké kariéry pracovala na new yorské univerzitě, na katedře kultury a komunikace. Vyučovala zde kulturní a obchodní komunikaci. Strávila také několik let v Karibiku a Latinské Americe jako marketingová ředitelka kosmetického gigantu Helena Rubinstein International. Pracovala rovněž v Mexico City, kde pracovala v oblasti vlastního modelingu či pro televizní dokumenty mexické veřejnoprávní televize. Posledním zaměstnáním Mary byla vlastní poradenská služba Arden Associates se sídlem v New Yorku, zaměřující se na marketing a řeč těla. Často se objevovala ve zpravodajských pořadech a diskuzích o skandálech celebrit. V roce 2012 si zahrála nečekaně jako sestra Rose v hororu BLOODY CHRISTMAS. Mary Dawne Arden zemřela ve věku 81 let, 13. prosince 2014 v Brooklynu.


30.7.1933
Saint Louis, Missouri, USA
13.12.2014
Brooklyn, New York City, New York, USA
Mary Arden csfd

Bloody ChristmasDoctors' WivesMarcados, LosColpo maestro al servizio di Sua Maestà britannicaA... come assassinoI due sanculottiKriminalGiulietta a duchovéVendetta di Spartacus, La002 agenti segretissimiI due evasi di Sing SingŠest žen pro vrahaAttico, L'Youth Aflame


Aktualizace osobnostního profilu Mary Arden: 11.11. 2023 05:49