Michal Hrůza 52 let


Michal Hrůza se narodil v r. 1971 v Turnově, je český zpěvák a zakládající člen kapely Ready Kirken. Hudbě věnoval již na gymnáziu, kde v r. 1986 vznikly jeho první autorské písně. Po maturitě se svými kamarády (Mirkem Vosmíkem, Pavlem Eichlerem a Josefem Staňkem) založil punkrockovou kapelu BRAMBORY. V této sestavě hráli zejména v okolí Turnova a Liberce. Později, v sestavě Martin Brázda, Jiří Svoboda a Michal Hrůza vzniklo v r. 1992 hardrockové trio 51. CHVÍLE.

V r. 1995 se stává obchodním cestujícím a prodává potravu pro psy a pro kočky. Přesto si doma stále zaznamenává nějaké hudební nápady, co kdyby. Jednoho podzimního večera Michala navštíví Petr Bártek, který se snaží Michala přesvědčit, aby se k hudbě zase vrátil. Z návštěvy si odnáší kazetu domácích nahrávek. Po zhruba dvou měsících se znovu ozývá s tím, že dal Michalovo demo poslechnout jednomu kytaristovi. Byl to Zdeněk Ceral (kytarista pražských FREEWAY JAM), se kterým se Michal sejde a oba se dohodnou, že by mohli společně něco podniknout.

Zdeněk Ceral oslovil své kamarády Romana Pleskota a Petra Lichtenberga a už na jaře roku 1996 natočili demonahrávku a 4.7.1996 vystoupili na festivalu v Janderově. V létě 1996 také vydali svou první studiovou nahrávku (studio Benas, zvukař Tomáš Novák, produkce RK+Honza Křížek). V roce 1999 byl natočen klip k songu “ZEJTRA MÁM“, který po nasazení do rádií v roce 2001 zaznamenal velký úspěch. V roce 2001 bylo ve Studiu C nahráno CD VLNY. V roce 2006 se píseň 1+1 z alba ČEKAL JSEM VÍC, stává nejhranější písní v českém éteru a získává cenu Anděl. V tomtéž roce přechází kapela od Universalu k EMI. Se skupinou READY KIRKEN natočil Michal Hrůza pět hudebních alb. Napsal téměř padesát písní a textů. Jeho skladba pro Anetu Langerovou VODA ŽIVÁ byla v letech 2005 a 2006 hitem. Kapela se “rozpadá“ dle tiskového prohlášení, které rozeslalo vydavatelství Universal Music a managerská agentura Live Production, 9. Července 2006. Tehdy Zdeněk Ceral (kytara), Ondřej Herold (baskytara) a Adam Jánošík (bicí) oznámili, že odmítají nadále spolupracovat s Hrůzou, vůdčí postavou kapely. Jako důvod ukončení spolupráce s Hrůzou jeho bývalí spoluhráči uvedli "rozpory lidského i profesionálního charakteru", jež však blíže neupřesnili. Hrůza je v kapele nahrazen zpěvákem a kytaristou Michalem Mrázem.

Roku 2006 se tedy Michal Hrůza vydává na sólovou dráhu a zakládá KAPELU HRŮZY, se kterou od té doby vydal již dvě sólová alba, BÍLÁ VELRYBA (2007) a NAPOŘÁD (2009).


31.8.1971
Turnov, Československo
Michal Hrůza csfd

NarušitelMartin a VenušeLidiceSlunečnáFilm o filmu: NarušitelMistr EMichal Hrůza: NeplavecMichal Hrůza: Sebestředná?Michal Hrůza: RovaniemiMichal Hrůza: Mezi námiMichal Hrůza: Most přes nikdyMichal Hrůza - Nad světem (Nezapomínej)Michal Hrůza ft. Anna K. - Ten, kdo tě milovalMichal Hrůza - Zakázané uvolněníOlga Lounová - Osoba blízkáMichal Hrůza a Katarína Knechtová: Píseň labutíMichal Hrůza - Bílá velrybaPost CoitumAlsa - koncert hvězd proti bezmociHudební ceny ŽebříkČeský mejdan s Impulsem 2018Chinaski: G2 Acoustic StageNoc a Den13. komnataMichal Hrůza: G2 Acoustic StageMichal Hrůza: Srdce osaměléMichal Hrůza - PropojeníMichal Hrůza - Světlo do tmyZa100let - Za 100 letMichal Hrůza - PolárkaMichal Hrůza: Sázava ft. Nelly ŘehořováMichal Hrůza - Pro EmuMichal Hrůza – PadesátkaMichal Hrůza - SněhulákMichal Hrůza - SvětozorMichal Hrůza, Klára Vytisková - Duše do vesmíruMichal Hrůza: Namaluj svítáníReady Kirken - 1+1Ready Kirken - Zejtra mámVečer lidí dobré vůle - Velehrad 2023


Aktualizace osobnostního profilu Michal Hrůza: 29.10. 2023 18:45